Domaći ravioli s vrganjima po receptu restorana Pergola

Nakon ukusnih pečenih marelica s grčkim jogurtom, restoran Pergola je s nama podijelio recept za pravo jesensko jelo: raviole s vrganjima
28.08.2022.
IMAGE SOURCE: Pergola/ Unsplash
RECOMMENDED

Kako nam ljeto odlazi i pribižava nam se jesen, tako se ostavljamo laganih salata i krećemo u potragu za jesenskim namirnicama. A jedna od glavnih namirnica koja je simbol jeseni je svakako gljiva. Nakon što smo uživali u punjenim agnolottima, i dalje se ne možemo ostaviti talijanske kuhinje pa bismo rado iskombinirali neku ukusnu tjesteninu s još ukusnijim gljivama. Restoran Pergola nam je skratio muke i velikodušno dao svoj recept za domaće raviole s vrganjima. Ovaj hvaljeni restoran nam je već uskočio u pomoć preko ljeta sa svojim pečenim marelicama, a sada za nas ima recept kojem ćemo se zasigurno svi vraćati. Prenosimo recept za raviole u cijelosti kako biste se i vi mogli okušati u kuhanju ovog jesenskog jela.

Ravioli s vrganjima
(za osam osoba)

Sastojci za tijesto:
300 g glatkog brašna
10 žumanjka (količina jaja ovisi o njihovoj veličini)
0.2 dcl maslinova ulja
sol

Sastojci za smjesu od vrganja:
1 kg vrganja ili gljive po izboru
50 g peršina
200 g luka
3 češnja češnjaka
sol, papar

Priprema:

  1. Umijesite tijesto od navedenih namirnica. Tijesto mora biti mekano i suho na dodir, elastično. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i pustite da se odmori dok vi radite smjesu za punjenje.
  2. Na maslinovom ulju pirjate sitno sjeckani češnjak i 100 g sitno sjeckanog  luka. Kad bude zlatne boje, dodajte sitno sjeckane vrganje, peršin, začinite solju i paprom. Kad tekućina koju gljive puste ispari, smjesa je gotova.
  3. Razvaljajte tijesto i narežite na željene oblike (krug ili kocka).Napunite tijesto sa smjesom od vrganja na jednoj strani, a zatim preklopite s drugim dijelom i dobro stisnite rubove vilicom. Raviole skuhajte u vreloj slanoj vodi, najbolje je da ostanu al dente. Kuhane raviole prije stavljanja na tanjur stavite u tavu s malo maslinova ulja. (spadelare).
  4. Složite raviole na tanjur i ukrasite čipsom od luka. Čips od luka ćete napraviti tako što ćete ostatak luka uvaljati u oštro brašno i pržiti na ulju do zlatno žute boje, ocijediti ga na upijajućem papiru i vrućeg malo posoliti. 
SAZNAJ VIŠE: