Došao je kraj prvog tjedna kolovoza, a dušom i tijelom smo još uvijek duboko u ljetu. Potpuno smo se prebacili na lagana jela pa nam su nam tako osvježavajuća salata od krastavca i lagani tartar od cigle postali najbolji prijatelji u sparnim danima. Međutim, ono u čemu posebno uživamo je talijanska hrana. Ruku na srce, tko ne voli različite vrste tjestenina s umacima i raznim dodacima? Netko upravo sada uživa negdje u Italiji potpuno se prepuštajući mediteranskim okusima te predivne zemlje, a mi koji nismo te sreće, možemo donijeti Italiju u vlastitu kuhinju. Poznati i hvaljeni splitski restoran Artičok podijelio je s nama recept za svoje punjene agnolotte koje ćete vrlo lako napraviti sami od same nule. Jednostavno, a domaće. A kada Artičok podijeli svoje male tajne, onda znamo da će biti fantastično. Isprobajte i uživajte u jelu!
Punjeni agnolotti s umakom od cherry rajčica
Sastojci za smjesu tijesta:
-100 grama brašna
-1 jaje
Priprema agnolotta:
Izmiješajte i pustite da tijesto odmori u frižideru pola sata. Nakon pola sata, tijesto provucite kroz mašinu. Napunite ih pripremljenim punjenjem i kuhajte 3 minute u kipućoj vodi.
Sastojci za smjesu punjenja:
-Svježa skuta
-Muškat
-1 jaje / na 250 g skute
Priprema:
Sve sastojke pomiješajte i držite na hladnom do punjenja.
Sastojci za umak:
-cherry rajčice
– ružmarin
– sol i papar
Priprema:
Presijecite cherry rajčice na polovice te ih skupa s grančicom ružmarina zapecite u pećnici na 120 stupnjeva, 20 minuta. Nakon pečenja, rajčice prebacite u lonac te ih kuhajte 20 minuta da se reduciraju. Nakon toga ih procijedite. Procijeđene rajčice popržite na maslinovom ulju, dodajte reducirani, procijeđeni umak te začinite solju i paprom.