Domaći punjeni agnolotti po receptu restorana Artičok

Poznati splitski restoran Artičok donosi nam okus Italije sa svojim ukusnim receptom za domaće punjene agnolotte s umakom od cherry rajčica
07.08.2022.
IMAGE SOURCE: Barbara Burić

Došao je kraj prvog tjedna kolovoza, a dušom i tijelom smo još uvijek duboko u ljetu. Potpuno smo se prebacili na lagana jela pa nam su nam tako osvježavajuća salata od krastavca i lagani tartar od cigle postali najbolji prijatelji u sparnim danima. Međutim, ono u čemu posebno uživamo je talijanska hrana. Ruku na srce, tko ne voli različite vrste tjestenina s umacima i raznim dodacima? Netko upravo sada uživa negdje u Italiji potpuno se prepuštajući mediteranskim okusima te predivne zemlje, a mi koji nismo te sreće, možemo donijeti Italiju u vlastitu kuhinju. Poznati i hvaljeni splitski restoran Artičok podijelio je s nama recept za svoje punjene agnolotte koje ćete vrlo lako napraviti sami od same nule. Jednostavno, a domaće. A kada Artičok podijeli svoje male tajne, onda znamo da će biti fantastično. Isprobajte i uživajte u jelu!

Punjeni agnolotti s umakom od cherry rajčica

Sastojci za smjesu tijesta:

-100 grama brašna

-1 jaje

Priprema agnolotta:

Izmiješajte i pustite da tijesto odmori u frižideru pola sata. Nakon pola sata, tijesto provucite kroz mašinu. Napunite ih pripremljenim punjenjem i kuhajte 3 minute u kipućoj vodi.

Sastojci za smjesu punjenja:

-Svježa skuta

-Muškat

-1 jaje / na 250 g skute

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte i držite na hladnom do punjenja. 

Sastojci za umak:

-cherry rajčice

– ružmarin

– sol i papar

Priprema:

Presijecite cherry rajčice na polovice te ih skupa s grančicom ružmarina zapecite u pećnici na 120 stupnjeva, 20 minuta. Nakon pečenja, rajčice prebacite u lonac te ih kuhajte 20 minuta da se reduciraju. Nakon toga ih procijedite. Procijeđene rajčice popržite na maslinovom ulju, dodajte reducirani, procijeđeni umak te začinite solju i paprom. 

SAZNAJ VIŠE: