Od sada možete na high end brunch u restoranu Noel

U čarobnom, blagdanskom okruženju, u elegantnom zagrebačkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom Noelu, predstavljen je novi koncept druženja uz neodoljivu, osvježavajuću poslasticu Materia Matcha kombuchu
20.12.2022.
IMAGE SOURCE: Karlo Pavlić

Noelov tim – chef Bruno Vokal, majstor pekar Nikša Mandić te partner, sommelier i glavni kreativac u timu, Ivan Jug u suradnji s well-being brendom Materia udružili su svoje ideje i osmislili brunch koji je dostupan za grupe od minimalno deset osoba, od ponedjeljka do subote, od 11 do 13 sati.

Visoka gastronomija u kojoj lokalne, sezonske namirnice imaju glavnu ulogu, na koje se potom primjenjuju vrhunske kulinarske tehnike, glavna je filozofija kako restorana Noel tako i njihovog novog Noel Bread&Delia. Upravo takvo gastronomsko iskustvo, ispolirano i dovedeno do zavidne razine doživjet ćete tijekom bruncha. Uz pažljivo odabrane zalogaje, uživat ćete u izuzetnoj posvećenosti detaljima, kao i velikom trudu koji je uložen od strane cijelog tima u ovaj jedinstven doživljaj vrijedan pamćenja. Chef Bruno Vokal za brunch je pažljivo odabrao slane i slatke zalogaje.

Vokal ima specifičan osjećaj za nijanse okusa i tekstura, što je dovelo do briljantnog brunch menija koji se bazira na aromatičnoj juhi od buče, taman dovoljno pikantnoj da ostavi snažan dojam, osvježavajućim salatama od kus kusa s povrćem i salati od bulgura s maslinama, te fantastičnim sendvičima u tri varijante – vegetarijanskog s malinama, humusom i rotkvicama; sendviča s mortadelom, rikolom i robiolom; i porchetta sendviča s celerom, orahom i grožđicama. Kao zvijezda bruncha pokazale su se zagrebačke štrukle – jelo s potpisom chefa Vokala koje su dovedene do savršenstva. Selekcija kruha od kiselog tijesta i kroasani sjajno su se sljubili uz maslac koji u Noelu sami pripremaju s kajmakom, dok su slastice – aromatični kolač od mrkve i tiramisu na najbolji mogući način zaokružile ovaj blagdanski gourmet doživljaj.

Materia tim je svoju matchu, prepoznatu po kvaliteti i brojnim blagodatima za organizam, predstavio Noelovom bar menadžeru, miksologu Karlu Ferenčaku koji ju je vizionarski spojio s obožavanim napitkom Noelovih gostiju – kombuchom. Tako je Materia matcha, koja dolazi s farme u pokrajini Uji pokraj Kyoto, regije poznate po najkvalitetnijoj i najukusnijoj matchi na svijetu, a koju i Noelov tim smatra čajem nad čajevima, u kombinaciji s kombuchom odabrana kao napitak dobrodošlice. Osvježavajući i pjenušavi spoj dviju super namirnica, perfektnog okusa i energizirajuće, svijetlozelene boje izazvala je oduševljenje prisutnih, a bit će uvrštena u stalnu ponudu pića u Noelu.

Prosinac je vrijeme darivanja, stoga su svi gosti dobili na poklon personaliziranu torbu s Materia potpisom, u kojoj je bio Noelov božićni kruh, poseban po tome što fermentira tijekom 24 sata, a za koje vrijeme Noelov tim priprema kandirane viške naranče, namače sultana grožđice u rum i usitnjava bademe te priprema začine koji su dio ovog božićnog kruha. Pekarske poslastice koje su bile dio ovog luksuznog bruncha svakodnevno su dostupne u Noel Bread and Deli trgovini koja se nalazi tik do restorana. Tu se također njeguje artisanski pristup svim proizvodima – sve se radi ili završava ručno, a koriste se isključivo visokokvalitetni, birani sastojci. Puno ljubavi se ulaže u cijeli proces jer vjeruju da je to tajna samog uspjeha pekare. Noel Restoran, Bar i Bread & Deli shop dijele istu filozofiju, jer žele da svaki proizvod koji potpisuju bude čisto zadovoljstvo. Materia je upravo zato u njima pronašla savršenog partnera.

SAZNAJ VIŠE: