Što jedu fitness trenerice u jednom danu: Dora Kraljević

Nakon Nevene Komazec, u našem Self-Care specijalu ćemo se prisjetiti načina života, prehrane i treninga Dore Kraljević, vlasnice fitness centra Dora Body Studio
16.01.2023.
IMAGE SOURCE: Andrea Jelić
RECOMMENDED

Kod Dore Kraljević sve je stvar balansa i osluškivanja vlastitog tijela. Nakon karijere u profesionalnom sportu posvetila se prenošenju znanja drugima, a to radi u prostorijama Dora Body Studija čiji ste stakleni izlog sigurno primijetili ako ste prolazili Smičiklasovom ulicom. Kako sama kaže, ne zakida se u ničemu dok je s mjerom, a preferira raznovrsnu prehranu u kojoj ne manjka ugljikohidrata. U nastavku pročitajte Dorine navike i njezin prosječan dnevni menu.

Kalorije ne brojim, ali po nekom osjećaju bih rekla da unosim koliko i potrošim. U deficitu nisam sigurno.  Najčešće treniram iza prve smjene (oko podneva). Pokušavam imati svoj trening/program minimalno 3 puta tjedno, koliko mi posao dozvoljava.

Vikende pokušavam iskoristiti za trening u prirodi s dečkom koji ima isti problem s treninzima kao ja , pa nam je to zajednički gušt. Što se satnice obroka tiče, reći ću vam da jedem kasno uvečer jer kasno završim s poslom. Ručak najčešće pojedem oko 13h,a kući nisam prije 20h pa sam dosta gladna i tijelo mi traži hranu. 

Sve bi to bilo potpuno prihvatljivo i bezopasno za tijelo ali imam tu groznu naviku da jedem slatkiše kasno navečer. Na dijeti nisam bila nikada, a ako se pazim onda izbacim iz prehrane pekarske proizvode i Kinder proizvode. Nastojim da mi je prehrana raznovrsna kroz dan uz više obroka i s manjim unosom šećera. Ugljikohidrate ne izbjegavam. U stvari ne izbjegavam ništa osim šećera. Ugljikohidrati mi trebaju za energiju i za gušt stojim na nogama i treniram druge, ponekad i sebe 12/13 sati dnevno  i u mom slučaju bi bilo glupo izbjegavati ugljikohidrate  Jedan je život, a pizza je preukusna!

PREHRANA U JEDNOM DANU:

DORUČAK:

dvije kave sa zobenim mlijekom. Kajgana s porilukom i rajčicom.

MEĐUOBROK:

kava sa zobenim mlijekom. Orašasti plodovi ili raw čokoladica. Sok od cikle.

RUČAK:

Punjena paprika s pireom od mrkve, batata i krumpira.

MEĐUOBROK:

kava sa zobenim mlijekom, sok od cikle

VEČERA:

zoodlesi s umakom od rajčice, kozji sir i prepečene sjemenke.  I borba da ne pojedem casali čokoladne bananice ili nešto od Kindera.

Generalni zaključak

Jedem raznovrsno. Ne ograničavam se u ničemu. Moj moto je balans , kako u životu, treniranju tako i u prehrani. Volim uživati i ne uskraćujem si ništa, ali volim se osjećati zdravo i funkcionalno pa pazim da ne jedem junk food i pazim da imam što više energije za posao i generalno za život. Kada mi nešto fali u tijelu od nutrijenata to utječe na moju izvedbu u treningu, pamćenje, fokus u poslu i predanost klijentima. Slušam svoje tijelo što mu treba i to mu dajem. S raznovrsnom prehranom uspijevam držati formu na visokoj razini, mišićnu masu i osjećam se super. Postotak masti nije najbolji, ali me to ne muči i smatram da je to dio seksepila dokle god ne utječe loše na zdravlje.  U Studiju su treninzi fokusirani na zdravlje, funkcionalnost tijela i balans. Takav mi je i život i prehrana.
SAZNAJ VIŠE: