Proslavite dolazak ljeta na posebnom gastro događaju u srcu Zagreba

Vinoteka Nesputana Vina i kolektiv Zhorigo pripremaju jedinstveni gastro događaj U Dvorištu Cogito bara kao proslavu dolaska ljeta
16.05.2023.
RECOMMENDED

Naš posljednji BURO. Bottomless Brunch slavio je proljeće, no baš nam se i ne sviđaju ovi proljetni kišni dani pa sanjarimo o ljetu. Zapravo nas dijeli samo nešto više od mjesec dana do službenog početka našeg najdražeg godišnjeg doba. Kako bismo ubrzali proces dolaska ljeta, želimo ga proslaviti nekim dobrim eventom. Vinoteka Nesputana Vina i kolektiv Zhorigo kao da su čuli naše misli i 1. lipnja pripremili jedinstveni gastro i art događaj u šarmantnom Dvorištu Cogito Coffee bara i vinoteke.

Proslava ljeta uz izvrsnu hranu i kvalitetna prirodna vina

Vinoteka Nesputana Vina udružila se s Zhorigom, kolektivom poznatim po fantastičnim gastro eventima, kako bi zajedničkim snagama kreirali jednistvenu večernju proslavu dolaska ljeta. Pripremite se na maksimalno uživanje u bogatim okusima jela i vina. Gostujući chef Gino Miodragović sprema ukusni menu sa svježim i sezonskim namirnicama s Dolca. Ekipa Nesputana Vina bit će zadužena za cjelovečernje točenje svojih pomno odabranih vina. Vinoteka je inače specijalizirana za organska i prirodna vina koja smo imali priliku probati na BURO. Proud To Be Rare večeri i oduševili smo se.

Dva velika svjetska chefa dio su ovog gastro događaja

Već smo ranije spomenuli da će za gastro delicije na eventu biti zadužen chef Gino Miodragović, velika zvijezda fine dininga u Švicarskoj. Gino je nedavno završio zimsku sezonu kao glavni chef u restoranu Igniv s dvije Michelinove zvjezdice u St. Moritzu gdje je radio s renomiranim chefovima Andreasom Caminadom i Sergiom Hermanom. Jako nas veseli što ćemo moći isprobati jela koja dolaze direktno iz Ginove kuhinje, a ovom posebnom događaju veseli se i sam Gino. Naime, obitelj njegova oca ima balkanske korijene pa je za mladog kuhara ovo posebna prilika da istraži okuse balkanskoga podneblja. „Za mene je ovo na neki način otkrivanje mojih korijena u balkanskoj regiji jer moji djed i baka dolaze iz Beograda i preselili su se u Švicarsku ranih 1950-ih. Radujem se chill događaju koji slavi prirodna vina i ukusnu hranu s vatre“, poručuje Gino.

Uz Gina Miodragovića, stiže i chef Olivier Bur, suosnivač Zhorigo kolektiva sa zanimanjem za putovanja i istraživanje podrijetla hrane. Osim što posljednjih sedam godina vodi Zhorigo grupu, Olivier je radio u kuhinjama renomiranih chefova kao što su Rene Redzepi (Noma), Enrique Olvera (Pujol) i Gaston Acurio. Na taj način produbio je svoje razumijevanje hrane kao dio baštine. Posljednjih osam godina Olivier je proveo u Dominikanskoj Rebublici odakle dolazi njegova majka, doprinijevši očuvanju tehnika kuhinja u ovoj zemlji. „Dok istražujem i stvaram događaje o svom dominikanskom podrijetlu, učim o važnosti gostoprimstva i kako putem hrane možemo izgraditi trajne veze“, kaže nam Olivier.

Ovaj veliki chef svojom će karizmom dodatno oplemeniti posebnu gastro večer U Dvorištu, a rekao nam je  i što očekuje od eventa:„Za mene je ovaj događaj prilika za stvaranje jedinstvenog iskustva koje odražava identitete dijaspore i kulturne utjecaje Gina Miodragovića, Nikite Glasnović (Zhorigo) i mene. Svi koristimo kreativnost kao medij za ponovno povezivanje samih sebe s našim naslijeđem i presretan sam što se ujedinjujem s njima 1. lipnja u Zagrebu!“

Divna izložba suvremene umjetnosti u Dvorištu

Uz gastro delicije i vinski spektakl, na eventu u bujnom vrtu U Dvorištu održat će se i mini izložba s fokusom na mlade hrvatske umjetnice. Lorena Almaši, Glorija Lizde i Ena Čuček prikazat će svoja umjetnička djela inspirirana djetinjstvom i sjećanjima na ljeto. Kustosica izložbe bit će Nikita Glasnović, suosnivačica Zhoriga sa zanimanjem za umjetnost, hranu, komunikacuju i kulturu.

„Ovaj put posebno se veselimo, ekipi koja nas prati i sve više otkriva, aktivirati sva osjetila kroz okuse i mirise hrane i vina, zvuk glazbe i izložbu umjetničkih radova u atmosferi koja nas podsjeća na djetinjstvo, ljetna druženja i lakoću nesputanog življenja!“, poručuju nam organizatori.  Svoje mjesto u Dvorištu rezervirajte putem maila [email protected], a cijena ulaznice je 75 eura po osobi. Jedva čekamo!

SAZNAJ VIŠE: