Najutjecajniji automobil na svijetu: Volkswagen Buba

Volkswagen Buba je jedan od najprodavanijih automobila svih vremena, a kada je tek došao na tržište, zaludio je veliki krug kupaca svojim jedinstvenim dizajnom i lakoćom vožnje
09.10.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Volkswagen Buba bio je automobil koji je promijenio način na koji gledamo na moderni prijevoz. Bilo ga je jeftino posjedovati i jednostavno popraviti. Buba je bila zabavna i lagana za vožnju u vrijeme kada su automobili bili iznimno teški i preveliki. Mali zanimljivi auto Buba bio je popularan među širokim krugom kupaca, a predstavlja i prvi uvezeni automobil proizveden u Njemačkoj u SAD. Volkswagen Buba doista je učinila nešto revolucionarno za automobilsku industriju, a to pokazuje i činjenica da od predstavlja jednog od najprodavanijih automobila ikada.

Oglašavanje je oduvijek bila snažna crta Volkswagen Bube. Ova automobilska marka je uživala u činjenici da je model toliko jedinstven. Zbog svog izgleda, Buba nije trebala puno reklame. Jeste li znali da je baš taj originalni dizajn osmislio Porsche osobno? Zbog toga automobil ima ima jedinstven izgled koji je vrlo sličan nekim od modela Porschea tog vremena, a to je stvorilo jedinstvenu povijest između dva proizvođača automobila koji žive i danas.

Buba je također jedan od najdužih serijskih automobila ikad napravljenih. Imala je isti originalni dizajn koji je ostao u proizvodnji 58 godina do 2003. u Meksiku gdje je automobil ostao veliki hit sve dok nije ukinut. Možda jedan od najlegendarnijih automobila 1960-ih bio je Volkswagen Buba kabriolet. Taj je model toliko jedinstven i zaslužan je za početak revolucije kabrioleta.

Iako je riječ o njemačkom automobilu, Buba je bila najpopularnija u SAD-u. Ona je bila savršena za prosječnog Amerikanca u vrijeme kada je dolazila kriza s plinom i kada su potrošači dolazili u more promjena. Za njih, Buba je predstavljala jedan potpuno novi revolucionarni koncept. Osim zanimljivog oblika i legendarnog dizajna, Buba je imala i druge prednosti. Naime, ovaj automobil je navodno mogao i plutati na vodi. Ipak, možda je bolje da se to ne isprobava.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: