Vintage automobil kojeg obožavamo: Porsche Carrera

Porsche Carrera je bezvremenski vintage sportski automobil kojeg smo imali priliku viđati u mnogim kultnim filmovima, a sada se divimo njegovim fotografijama na Instagramu
11.09.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
Vinatage_Porsche_Carrera

Kada je 2014. godine izašla još jedna sezona popularne dansko-švedske triler serije „The Bridge“ svi su se zagledali u jednu stvar: u vintage Porsche iz 1973. godine kojeg je u seriji vozila švedska detektivka Saga Noren. Web mjesta, portali i forumi kojo odaju počast zeleno-smeđem Porscheu niknuli su kao gljive otkako je započela serija, a automobil je stekao kult. Ta opsesija i osam godine poslije ne jenjava.

Sumorna siva i smeđa nijansa filtera kroz koju je snimljena skandinavska serija čini se da je namjerno odabrana kako bi dočatala surov izgled 1970-ih, a automobil star skoro 40 godina kao da utjelovljuje raspoloženje tog doba.

No, nije samo ova dansko-švedska serija ljubitelj Porsche Carrere. Naime, ovaj kultni sportski automobil ima desetak modela, od koji su mnogi dobili svojih pet minuta slave u legendarnim filmovima. Pa se tako jedan od najpoznatijih Carrera modela Porsche 911 pojavljuje u filmovima „No Man’s Land“ i „Gone In 60 Seconds“. Model 964 možemo vidjeti u filmu „Bad Boys“, a 996 Carrera bila je inspiracija za fiktivni lik Sally Carrere u kultnom animiranom filmu „Cars“.

I više je nego očito da je Porsche Carrera voljeni sportski automobil pa se često služi za estetiku feeda na društvenim mrežama. Od sve nam se boje sviđaju, od jarko žute, narančaste, čisto bijele pa čak i do sumorne smeđe-zelene boje koju viđamo u seriji „The Bridge“. O ovom automobilu za sada možemo samo sanjati i diviti mu se scrollajući po Instagramu.

Sve genijalne fotke koje smo pronašli dijelimo s vama, kako biste i vi mogli skupa s nama uživati u ljepoti ovih vintage modela. A ako ste ljubitelji vintage superautomobila, svakako pogledajte još jedan naš favorit: Lamborghini Miura.

SAZNAJ VIŠE: