SEARCH

Ovo su bili glavni modni trendovi 2023. godine

Odabrali smo modne trendove koji su obilježili ovu godinu. Pogledajte kojih se pet najvažnijih trendova našlo na našem popisu
23.12.2023.
IMAGE SOURCE: @hoskelsa/Pinterest
RECOMMENDED

Budući da je kraj godine pred nama, bilo bi vrijeme da pogledamo trendove koji su ju obilježili, a ovaj put će nas fokus biti na modi. Ova godina bila je prepuna novih modnih trendova i estetika, zbog čega je teško izdvojiti samo par, ali odlučili smo odabrati trendove koji su se najduže zadržali na modnoj sceni i znatno utjecali na nju.

Balletcore

Mnogo brendova ove je godine u svoje kolekcije odlučilo uključiti baletnu estetiku i to na svaki mogući način. Brendovi su napravili vlastitu interpretaciju baletnih elemenata koji nisu nužno ružičasti ni ukrašeni čipkom i baletnim suknjama. Dovoljna je jedna haljina balerinke i par modnih dodataka i imamo savršeni balletcore look. Prada i Miu Miu su jedne od prvih luksuznih modnih kuća koji su se upustile u ovaj trend koji se ubrzo proširio i na high street brendove te postao jedan od najvažnijih modnih trendova godine.

Tihi luksuz

„Quiet luxury“ ili tihi luksuz je došao u fokus već početkom godine. Kao simbol „old money“ estetike ovaj trend je jasno naglasio kako ime brenda ne smije biti vidljivo, a modni komadi moraju biti kvalitetni. Ovaj trend je označio kraj ere velikih i upadljivih logotipa koji govore o skupocjenosti predmeta koje nosimo. Cilj tihog luksuza je izgledati skupo odjeveno bez stavljanja imena brendova u prvi plan, a savršen „quiet luxury“ look može se postići luksuznim, ali i high street brendovima.

Odabrali smo modne trendove koji su obilježili ovu godinu. Pogledajte kojih se pet najvažnijih trendova našlo na našem popisu
tihi luksuz

Barbiecore

Barbie film je svijet uveo u ludilo Barbiecore estetike koja je krenula puno prije emitiranja samog filma i još uvijek nije potpuno završila. Modne kombinacije, modni dodaci, make up, uređenje interijera i sve ostalo što smo mogli zamisliti jedno se vrijeme pojavljivalo u ružičastim Barbie nijansama. Brendovi su svoje kolekcije prilagodili Barbiecore estetici, a slavne osobe su vjerno nosile ružičaste odjevne kombinacije. Možemo reći da je ovo definitivno jedan od najzabavnijih modnih trendova do sad.

babie
luksuz

Mermaidcore

Za zaluđenost mermaidcore estetikom možemo zahvaliti filmu Mala Sirena. Ovaj trend je stigao u savršeno vrijeme, taman prije početka ljeta, kada smo svi već razmišljali o moru i toplim ljetnim danima pa nije trebalo puno da postanemo potpuno opsjednuti mermaidcore estetikom. Mermaidcore estetika crpila je inspiraciju od izgleda Male Sirene te u prvi plan stavila lepršave haljine, topove u obliku školjaka i lagane suknje.

trendovi 2023
trendovi

Back to the office

Jesen je bila obilježena business odjevnim kombinacijama koje su bile savršene za lagano vraćanje u normalu i u ured nakon nezaboravnog i toplog ljeta. Dizajneri su ponovo mogli kombinirati teksture i materijale, a popularnost odjevnih kombinacija za ured samo je rasla. Oprostili smo se od živih boja i prihvatili monokromatske tonove poput crne, bijele, smeđe i sive te se okrenuli kvalitetnim materijalima poput vune i kašmira zbog kojih svaka kombinacija izgleda luksuznije.

modni trendovi 2023
modni trendovi

SAZNAJ VIŠE:
BURO.
| 03.08.2022.