Došao je studeni i mnogi već sad počinju prilagođavati svoj životi prostor blagdanskom ugođaju. Priznajemo, i mi već polako razmišljamo da okitimo stan božićnim ukrasima, no znate što nas najviše veseli? Slastice i kolači. Blagdani nam daju free pass za uživanje u najfinijim delikatesama. Pa smo tako počeli sve više pratiti profile koji rade čudesa od čokolade, voća, tijesta i svih čarobnih sastojaka koji kreiraju najlljepše slastice. Volimo pratiti rad svjetski poznatih slastičara pa s vama dijelimo popis onih na čiji se profil uvijek rado vratimo.
Cedric Grolet
O Cedricu Groletu smo puno puta pisali jer su njegove slastice doista vrijedne divljenja, a ispred njegove slastičarnice u Londonu čekate red da biste ušli. Grolet je proglašen najboljih slastičarom na svijetu, a na svom Instagram profilu ima 8,5 milijuna pratitelja kojima predstavlja eke od najnevjerovatnijih kolača koje smo ikada vidjeli. Cedric Grolet u svojim slasticama često koristi voće, a u njegovoj se kuhinji znaju pronaći i slavne osobe.
Cyril Lignac
Cyril Lignac glavni je kuhar iza La Pâtisserie Cyril Lignac, Café Lignac i mnogih drugih poznatih bistroa u Parizu. Kao kuhar s Michelinovom zvjezdicom s više od desetljeća iskustva u TV emisijama i 40 kuharica, Lignac je jedna od najuglednijih kulinarskih ikona. Poznat je po tome što ponovno osmišljava klasične francuske slastice, pretvarajući ih u moderne izvedbe što se vidi iz svih njegovih prodajnih mjesta.
Amaury Guichon
Amaury Guichon je kralj čokolade, u to nema sumnje. Njegove čokoladne instalacije nas svaki puta iznova oduševe i ne možemo ih prestati gledati na njegovom profilu. Ovog švicarsko-francuskog slastičara imali smo priliku gledati u Netflixovoj emisiji „School of Chocolate“, a Guichon ima i vlastitu slastičarsku školu u Las Vegasu pod nazivom „Pastry Academy by Amaury Guichon“.
Philippe Conticini
Gledati Philippea Conticinija kako sa svojim timom stvara kreacije ukusnog izgleda blagi je oblik terapije. Francuski slastičar ima iskustva u radu u Francuskoj, SAD-u i Japanu, gdje je naučio o raznim tehnikama, kao io inovativnim i progresivnim slastičarskim idejama. Conticini je izumio Verrines, vrstu peciva koja se poslužuje u okomitim čašama umjesto u vodoravnim tanjurima. Kuća Philippe Conticini poslužuje delicije u Parizu i Londonu gdje baš svi žele probati njegov poseban kroasan.
Magrí Alberto
Na ovog smo slastičara nedavno naletjeli i ne možemo prestati gledati sadržaj koji objavljuje. Magrí Alberto otkrio je svoj talent kada je njegov video o kroasanima punjenim kremom postao viralan na TikToku u siječnju 2023. Od tada je 24-godišnji slastičar dobio ljubav na svim medijskim kanalima, uključujući 1,6 milijuna pratitelja na Instagramu . Ima domaću pekarnicu u Livornu, u Italiji, pod nazivom Pasticceria Magrì.
Claire Saffitz
Ako volite deserte, svakako slijedite Claire Saffitz. Poznata iz Bon Appétitove serije Gourmet Makes, Saffitz je strastvena slastičarka i autorica knjiga Dessert Person i What’s for Dessert. Dok na Instagramu dijeli niz ideja za deserte, uči slastičare kod kuće kako da poboljšaju svoje tehnike putem YouTube vodiča.