Kroasan iz ove slastičarnice svi žele probati

„Praline Wheel“ je kroasan u obliku kotača punjen pralina kremom i može se pronaći u londonskoj slastičarnici Phillipea Conticinija
06.02.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @philippe_conticini_uk, @philippe_conticini

Već neko vrijeme na Instagramu gledamo kroasane u obliku kocke koje proba svatko tko se nađe u Londonu. A sada je postao viralan još jedan kroasan i ne čudimo se što i on potječe iz londonske slastičarnice. Riječ je o kroasanu pod nazivom „Praline Wheel“ i pravi ga poznata slastičarnica hvaljenog chefa Philippea Conticinija koja se nalazi u South Kensingtonu.

Kroasan „Praline Wheel“

Kroasan Philippea Conticinija inspiriran je poznatim kroasanom „Suprême Croissant“ iz Lafayette Bakery u New Yorku. Nazvan „Praline Wheel“, ovaj kroasan u obliku kotača punjen je finom pralina kremom i posipan nasjeckanim orašastim plodovima. Od okusa, možete isprobati kroasan s pistachio kremom, mljevenim pistacijama i nježnom pralinom od pistacija, kroasan sa slastičarskom kremom od vanilije, slanom karamelom i zdrobljenim pekan orasima, kroasan s pralina džemom od jagoda, karameliziranim orasima i bademima te kroasan sa slastičarskom kremom od čokolade i hrskavim komadićima čokolade. „Praline Wheel“ košta 4,90 ili 5,90, ovisno o tome uzimate li za van ili jedete unutar slastičarnice.

Slastičarnica „Phillipe Conticini“

Philippe Conticini slastičarnica je hvaljeno gastro mjesto u Londonu, a pronaći ćete ju na Camden Marketu. Osim viralnih kroasana u obliku kotača, slastičarnica ima niz ukusnih slastica i kolača koji će svima pobuditi želju za slatkim. Tart od limuna, čokoladni pralina tart, ekleri i flan od vanilije samo su neki od kolača koje slastičarnica nudi. Ove godine za Valentinovo, Philippe Conticini kreirao je i limitiranu tortu u obliku srca s karameliziranim jabukama, a mi bismo jako voljeli dobiti ovakav poklon za Dan zaljubljenih. Uz torte i kolače, u slastičarnici ćete moći probati i obične lagane kroasane s maslacem te sočne „pain au chocolat“ napravljene od 66% čiste criollo čokolade.

SAZNAJ VIŠE: