Isprobajte ukusnu salatu od rajčice s potpisom restorana Mali Bar

S vama dijelimo recept zagrebačkog restorana Mali bar za ukusnu salatu od rajčice s karamelom od crnog češnjaka i s tostiranim makom za koju smo sigurni da će vas oduševiti
18.09.2022.
IMAGE SOURCE: Mali Bar/ Unsplash
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Salata je neizostavni dio naše prehrane. Ljeti nam služi kao glavno, dok nas zimi osvježava uz bogata jela. Ovo smo ljeto već naučili raditi salatu od krastavaca i dinje, ali ovo voće i povrće ostavljamo iza sebe te se prebacujemo na vjernu rajčicu. Poznati zagrebački restoran s nama je podijelio recept za svoju salatu od rajčice s karamelom od crnog češnjaka i s tostiranim makom. Restoran za ovaj recept koristi više vrsta domaćih rajčica koje nabavlja od OPG-a Zlatko Škrinjar. Ukusne i osvježavajuće rajčice savršeno se stapaju s crnim češnjakom i slatkom notom maka. Mi ćemo ovu salatu stalno praviti, a dijelimo recept kako biste ju i vi mogli isprobati. Vjerujte nam, oduševit ćete se.

SALATA OD RAJČICA S KARAMELOM OD CRNOG ČEŠNJAKA I TOSTIRANIM MAKOM

Sastojci za karamel od crnog češnjaka:

100 g šećera

30 g crnog češnjaka

100 g vrhnja

100 g rižinog octa

Priprema:

Šećer otopimo na laganoj vatri. Dodamo crni češnjak, vrhnje i ocat te pustimo da zakuha i da se šećer potpuno otopi. Karamel stavimo u blender i izblendamo u glatku smjesu. 

Rajčice, sobne temperature kako bi u potpunosti došla do izražaja njihova slatkoća i puni okus, narežemo na komade željene debljine.

Posložene rajčice poškropimo s nekoliko kapi malinovog ulja i malo octa. Mi u ovom receptu ne koristimo jake “kvasine” već malo suptilniji rižin ocat. 

Posolimo cvijetom soli. Dodamo malo bijelog papra i žlicu karamela od crnog češnjaka. Na plameniku zapečemo namašćeni klip kukuruza šećerca i nožem odvojimo zrna. Dodamo ih na rajčice. Tanjur pospemo s tostiranim zrnima plavog maka.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: