SEARCH

Što je dermapen i zašto je baš on savršen izbor za regeneraciju kože

Otkrivamo zašto dermapen tretmani mogu učiniti puno toga za vašu kožu te poboljšati cijeli spektar stanja kože
10.01.2024.
IMAGE SOURCE: Dermaworld/ Pinterest
RECOMMENDED

Iznimno nam je drago što postoji sve veća zastupljenost tretmana koji pomažu u obnovi kože i općenito poboljšanju kvalitete kože te što se o njima sve više priča. Estetska kirurgija i estetska dermatologija doživjele su pravu revoluciju posljednjih godina pa je danas puno lakše doći do kvalitetnih i relevantnih informacija. Mi želimo biti jedan od medija gdje ćete pronaći sve što vas zanima o ovome području. Upravo zato smo i pokrenuli specijal NIP/TUCK gdje smo objedinili sve na jednom mjestu. Danas je na red došao Dermapen, revolucionarni uređaj koji je zaslužan za regeneraciju kože na iznimno neinvazivan način.

dermapen tretmani

Što je dermapen i kako on funkcionira?

Dermapen je vertikalni microneedling uređaj u obliku olovke koji na svome vrhu ima supertanke iglice čija je uloga potaknuti stanice da proizvode novi kolagen i elastin u koži. Kako je to moguće? Tako što mikroiglice stvaraju bezbolne i slabo vidljive mikroozljede kože pa tijelo, u težnji da popravi ta oštećenja, stvara novi kolagen i elastin. To je efikasan i prirodan način rejuvenacije, siguran za svaki tip kože i može se koristiti bilo gdje na tijelu.

dermapen tretmani

Skin needling funkcionira na ovome principu već godinama, a upravo proizvođač Dermapenworld predstavlja najinovativniji i najnagrađivaniji microneedling sustav na svijetu. Postoje brojni uređaji  na tržištu koji funkcioniraju na sličnom principu i dobili su ime upravo po originalnom uređaju Dermapen™. Dermapen se koristi kao naziv za svaki takav uređaj, što je samo pokazatelj koliki utjecaj i važnost ima Dermapen originalnog proizvođača. Zato je naš fokus usmjeren prema originalnom Dermapenu™,  posebno prema onome 4. generacije s kojim se postižu superiorniji rezultati, uz brži i sigurniji rad.

dermapen tretmani

Što tretman s dermapenom može učiniti za vašu kožu?

Tretman s dermapenom može vidljivo poboljšati cijeli spektar stanja kože. Potičući proizvodnju i distribuciju novog kolagena, ovi tretmani doprinose remodeliranju ožiljaka od strija i uvelike smanjuju njihov izgled. Dermapen postupci su djelotvorni za bilo kakvu vrstu ožiljaka, a to se postiže intenzivnim stimuliranjem kože na samoobnovu.

dermapen tretmani

Dermapen pogodno djeluje i na bore i fine linije te fotooštećenja kože. Znakovi starenja uključuju neujednačen ton kože ili gubitak elastičnosti kože, osobito za kožu koja je redovito izložena vremenskim nepogodama. Dermapen tretmani učinkovito smanjuju pojavu staračkih i sunčanih pjega, linija i bora, stanjenu i opuštenu kožu, što je dio prirodnog procesa starenja zbog smanjenog kolagena u koži. Ovi su tretmani vrlo učinkoviti na vidljivim područjima kao što su ruke ili dekolte, koja mogu biti sklona oštećenjima od sunca i starenju.

dermapen tretmani

Dermapen tretmani su također učinkoviti u liječenju neželjenih pigmentacija poticanjem uravnoteženije i normalizirane stanične funkcije s reguliranom proizvodnjom melanina. Uređaj se može koristiti na svim tonovima kože, ali je posebno povoljno rješenje za kožu tamnije puti, gdje laserski tretmani možda nisu najsigurnija opcija zbog dodatnih rizika od opeklina i pigmentacije.

dermapen tretmani

Ako imate problem s aknama i proširenim porama, dermapen tretman je odlično rješenje. Na mikroozlijede koje učine iglice na uređaju, aktivira se prirodni odgovor kože na zacjeljivanje rana, te se stvara kolagen koji popunjava i sužava izgled proširenih pora i učinkovito ih čini manjima. Samim time možete riješiti i problem akni koje nastaju zbog viška sebuma zarobljenog u u vašim porama zajedno s mrtvim stanicama kože i ostacima.

Naposljetku, dermapen tretmani su učinkoviti kod gubitka kose za stanja poput alopecije gdje još uvijek postoji folikul dlake za rast kose. Dermapen postupci stimuliraju angiogenezu (stvaranje novih krvnih žila) hraneći lukovicu svake vlasi, isporučujući hormone za aktiviranje i održavanje zdravog rasta kose. Stimulacijom angiogeneze, uspješno se smanjuju simptomi rozacee, a tretmani također povećavaju integritet dermisa i epidermisa kako bi se povećala gustoća i otpornost kože pa se crvenilo smanjuje, a ten postaje manje reaktivan.

Posebnost Dermapena™: zašto preporučujemo tretman s Dermapenom 4?

Prije nego što objasnimo karakteristike najnovije generacije ove inovativne olovke, želimo naglasiti po čemu je Dermapen™ uređaj toliko siguran i poseban od možda nekih drugih uređaja ovog tipa. Samo Dermapen™ koristi specijalizirani uložak s oprugom koji je automatiziran oscilirajućim sustavom, pružajući brze, frakcijske i gotovo bezbolne ubode. Njegova patentirana tehnologija stvara vertikalne kanale u koži pa tako smanjuje oštećenja i osigurava visoku sigurnost od unakrsne kontaminacije i mogućih ozljeda kože. Ovaj napredni smart uređaj ne dopušta korištenje nikakvih zamjenskih nastavaka i preparata, stoga možete biti sigurni da ovim tretmanom dobivate najkvalitetniji tretman.

Dermapen 4 ima snažan motor koji omogućuje izvođenje tretmana i do 104% brže nego drugim microneedling uređajima, dok se kroz tisuće mikrokanalića koje stvaraju ove fine iglice u dermis isporučuje i do 80% više aktivnih sastojaka nego topikalnom primjenom.

dermapen tretmani

Cijelo lice može se efikasno obraditi u samo 10 minuta, a na Dermapenu 4 je moguće i prilagoditi brzinu te dubinu uboda, što je savršeno za sve tipove i stanja kože. Dakle, ovaj inovativni tretman je siguran za svakoga.

Koliko često morate raditi tretman?

S obzirom na jačinu djelovanja, tretmani se mogu ponoviti tek za 3-4 tjedna. Rezultati će biti vidljivi instantno, a regenerativni učinak na koži može se nastaviti odvijati čak do 24 mjeseca. Blagi crvenilo nakon tretmana je prisutno i može potrajati do nekoliko dana, no uspješno ćete ga ublažiti BB kremom i LED maskom koja je dio protokola jer ona ubrzava cijeljenje kože, smiruje nelagodu i crvenilo ili upalu. Tretman Dermapen 4 uređajem možete napraviti u salonu De Luxe gdje vas čeka izvrsna usluga.

SAZNAJ VIŠE: