BURO. Experience: kako nam je bilo na prvom danu putovanja

Projekt BURO. Experience je počeo s putovanjem iz Zagreba do Splita gdje smo proveli divna dva dana u društvu BURO. djevojaka
21.05.2024.
IMAGE SOURCE: Danko Šimunović, Prosper Filipović
RECOMMENDED

Kako na najbolji mogući način obilježiti skori početak ljetne sezone u stilu? Ideja iza BURO. Experience projekta je bila da organiziramo putovanje koje vjerno prikazuje BURO. sadržaj. Sve priče koje donosimo na portalu tijekom godine iz kategorije lifestylea, gastronomije, ljepote i mode su na ovaj način objedinjena u tri dana putovanja koje naše uzvanice sigurno neće zaboraviti. Iskustvo je upravo ono što brendove danas izdvaja na tržištu i zato je BURO. Experience jedinstven projekt koji u offline prenosi sve ono što predstavljamo kao brend u digitalnom svijetu.

Na put smo krenuli s Toyota automobilima

Putovanje je zamišljeno kao spoj vrhunske gastronomije i lifestylea, a s nama su u ovu avanturu krenule Dora Martinović, Petra Ria Perkov, Lara Vukušić, Luna Valas, Karla Zelić, Maja Mitrović, Paula Sikirić i Mateja Sučević. Sve što ćete vidjeti u naredna tri dana na BURO. portalu je bila jedna prava dolce vita priča koju smo pratili od trenutka kada su naše uzvanice krenule na put u Toyota C-HR Hybrid i Toyota C-HR Plug-in Hybrid automobilima.

BURO. EXPERIENCE

BURO. EXPERIENCE
BURO. EXPERIENCE

Od početka putovanja smo zamislili da svaki detalj bude besprijekoran, a Toyota se idealno uklopila u taj koncept kao brend koji svojim korisnicama nudi spoj dizajna, vrhunskog performansa, tehnologije , sigurnosti na cesti, ali i održivosti. Naime, Toyota je ovim modelima udvostručila upotrebu recikliranih materijala u usporedbi sa dosadašnjom generacijom.

BURO. EXPERIENCE

BURO. EXPERIENCE
BURO. EXPERIENCE
BURO. EXPERIENCE

Ujedno su i ekološki predvodnici u Toyotinoj liniji, s fokusom na održivi odabir materijala. Futuristički dizajn Toyota C-HR Hybrid i Toyota C-HR Plug-in Hybrid modela je plijenio pažnju na autoputu do Splita, a možemo vam potvrditi da smo u automobile uspješno spakirali sve što nam je bilo potrebno za tri dana uživanja na obali.

BURO. EXPERIENCE

BURO. EXPERIENCE

BURO. EXPERIENCE I HOTEL AMBASADOR

Naš drugi dom u Splitu je bio jedan od najljepših novih hotela na Jadranu koji je nastao na mjestu arhitektonskog djela Josipa Kodla iz 1937. godine. Ambasador Split je otvoren prije nepune dvije godine na atraktivnoj lokaciji Zapadne Obale u Splitu. Hotel je fantastično uklopljen u okolinu, a povezuje tri prepoznatljiva motiva Splita – splitsku Rivu, brdo Marjan i pogled na Jadransko more. Sve sobe su minimalistički uređene i opremljene sa svime što vam je potrebno za ugodan odmor. Odmah po dolasku smo uživali u čaši ohlađenog pjenušca i jelima iz Méditerranée restorana.

BURO. EXPERIENCE
BURO. EXPERIENCE

Moramo napomenuti da Ambasador ima odličnu koktel kartu, a Amaretto Sour se izdvojio kao omiljeni koktel putovanja. Našim gošćama je na raspolaganju bio spa centar i pool bar koji se smjestio na trećem katu hotela. Možda nam taj dan nije bio sunčan, ali to nas nije spriječilo da nekoliko sati uživamo u kupanju na bazenu uz pogled na more.

BURO. EXPERIENCE

BURO. EXPERIENCE
BURO. EXPERIENCE
BURO. EXPERIENCE
BURO. EXPERIENCE

Ovo je najbolje mjesto ako želite pročitati knjigu na miru i uzeti neko vrijeme za sebe. Ljubazno osoblje vam je na raspolaganju sve do 18h kada se bazen zatvara, a na meniju ćete pronaći ukusne snackove poput salata, club sendviča i burgera koji će vas držati sitima do večere.

BURO. EXPERIENCE
BURO. EXPERIENCE
BURO. EXPERIENCE

BURO. EXPERIENCE I ISKUSTVO BOKERIJE

Kada smo planirali ovo putovanje, znali smo da ne možemo posjetiti Split, a ne doživjeti iskustvo Bokerije, restorana koji je nedavno proslavio 10 godina postojanja i koji je bez sumnje najpopularnije mjesto u Splitu. Bokeria ima impresivan interijer koji ćete prvo primijetiti kad uđete u restoran. Inače, Bokeria je nastala na mjestu stare željezarije Mikačić koja je bila važna za sve stanovnike Splita te su vlasnici restorana Ela i Luka Bokavšek odali počast tom povijesnom mjestu kroz detalje u interijeru.

Karla Zelić, Petra Ria Perkov i Paula Sikirić
Dora Martinović

Djevojke je dočekao BURO. meni na kojem su se našla sva najpoznatija jela restorana. Za predjelo smo poslužili hrskave tacose (morski pas paniran u panku, crispy batat, umak od češnjaka, pico de gallo), bomboline (okruglice od béchamela i pršuta u korici od ružmarina i mendula), soparnik (domaće pogačice s nadjevom od blitve i skute) i cheviche (brancin, ljubičasti luk, menta, šipak).

BURO. EXPERIENCE
BURO. EXPERIENCE

Na meniju glavnih jela gošće su mogle birati crni rižot (sipa, prošek, parmigiano reggiano), manistru (krema od tartufa i mascarponea, pršut, rikula), gnude (okruglice od ricotte u šalši od pečenih rajčica) i tagliatu (biftek, zapečena mrkva i krumpir s češnjakom, demi glace). Sva jela su bila sparena s biranim vinima s bogate vinske liste i koktelima.

BURO. EXPERIENCE

Prva večer BURO. Experience putovanja je dala za naslutiti što nas sve očekuje u naredna tri dana. Vrhunska gastronomija spojena s lifestyle trenutcima koji se pamte. Vjerujte nam na riječ da je svaki naredni trenutak bio sve bolji i pratite nas sutra za pregled drugog dana.

SAZNAJ VIŠE: