Obnovljena kuća na Mallorci savršeno spaja staro i novo

Gradska kuća u čiji smo se ambijent zaljubili
09.09.2022.
IMAGE SOURCE: Fantastic Frank
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Iako smo veliki obožavatelji raskošnih rezidencija na obali mora, poput grčke vile na litici otoka Lefkade, ipak posebno mjesto u našim srcima zauzimaju kuće koje su smještene u gradskom podneblju. Te su kuće vješto prilagođene gradskoj vrevi i doista predstavljaju oazu mira nasuprot užurbanosti grada. Već smo pisali o jednoj takvoj kući koja se nalazi u vibrantnoj meksičkoj pokrajini Yucatan, a sada smo naletjeli na još jednu i odmah nam je zastao dah. Riječ je o svježe renoviranoj kući na Mallorci smještenoj u povijesnom gradu Campos.

Sto godina stara gradska kuća nalazi se u samom srcu grada Campos, mjesta na južnoj strani otoka Mallorce. U posljednjih je 18 mjeseci kuća prošla kompletnu obnovu kako bi se njezin kameni kostur adaptirao modernim sustavima i pogodnostima, kao što su podno grijanje i instalacija solarnih panela. Prostorije su otvorene kako bi se stvorio moderniji prostorni tijek, posebno u prizemlju, gdje se kuhinja i dnevni boravak otvaraju prema terasi i bazenu s morskom vodom. Polirani betonski podovi u studiju i na terasi suprostavljaju se gruboj kamenoj konstrukciji izvorne strukture.

Prozori i vrata su šarmantno obnovljeni i postavljeni od strane lokalnih stolara. Cijela kuća dobila je minimalističku shemu boja inspiriranu obližnjim pješčanim plažama kao što su Es Trenc, Ses Corvetes i Colonia Sant Jordi. Da minimalistički i neutralni tonovi nikad ne izlaze iz mode pokazala nam je  uređena gradska kuća u Ukrajini.

Osim impresivnog interijera i eksterijera, kuća se nalazi na vrlo šarmantnoj lokaciji grada Camposa. Smještena je ispred impresivne crkve, a vrlo blizu se nalazi glavna cesta i tržnica. Fantastic Frank prodaje ovu četverosobnu kuću za  985 000 eura, a u cijenu ulazi i kompletan namještaj.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: