Želimo odmah posjetiti ovaj showroom luksuznih automobila

Ne možemo se prestati diviti ovom domu koji je postao svojevrsni showroom za veličanstvene modele luksuznih automobila što su se udobno smjestili u topli ambijent prostorije
07.11.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram @aworkofsubstance

Ne želimo biti pesimistični, ali teško da ćemo u skorijoj budućnosti biti ponosni vlasnik nekog super luksuznog automobila. Posjedovati bilo kakav automobil je mali luksuz koji nam je, ruku na srce, prijeko potreban ako živimo u gradu. Volimo naše vjerne automobile u kojima svaki dan provodimo vrijeme, ali jednako tako volimo maštati kako se vozimo u nekom luksuznom automobilu po Amalfi obali, bez brige i pameti. Jednoga dana možda će jedan takav automobil biti naš, a dok ne dođe taj dan, sanjivo ćemo promatrati izložene luksuzne automobile, poput onih koji se nalaze u profinjenom kolekcionarskom prostoru u Hong Kongu. Zaljubili smo se u kolekciju automobila koju ovaj showroom nudi!

Showroom pod nazivom „The Library“ nalazi se u četvrti Hong Konga Wan Chai i dizajnirala ga je tvrtka „A Work of Substance“ sa sjedištem u Hong Kongu, Parizu i Baliju. Showroom se nalazi u prizemlju i na gornjem katu šesterokatnice i daje jedan poseban romantičan ugođaj kako bi se istaknula nostalgična kolekcija automobila. Vlasnik zgrade želio je gornji kat pretvoriti u privatni salon, bar, simulator utrka i izložbeni prostor za svojih osam automobila iz 1950-ih. Suosnivač dizajnerske tvrtke Maxime Dautresme rekao je kako je klijent želio stvoriti dojam dnevnog boravka koji je okružen automobilima.

Sama prostorija odiše elegancijom i pažnjom za detalje. Modernistički namještaj od tikovine i kože naglašen je detaljima inspiriranima automobila, uključujući i rasvjetu koja podsjeća na prednja svjetla automobila te ručno šivane kožne fotelje koje odaju počast Ferrariju Dino 246 GT iz razdoblja od 1969. do 1974. godine.

Ovaj jedinstveni showroom uključuje sljedeće modele: Ferrari F40 (1987-1992), Mercedes 300SL Gullwing (1954-1957), Aston Martin DB5 (1963-1965), Pagani Huayra (2011-2018) i Porsche 911 Carrera RS (1973-1974).

U prizemlju, nalaze se dva dizala za automobile od nehrđajućeg čelika, stropni ventilator promjera od 3 metra te čvrsti betonski zidovi, a ova kombinacija daju muški industrijski feeling koji je ublažen drvenim oblogama i kožnim sjedalima inspiriranima automobilskim sjedalima. Ovaj dom reprezentira pravi man cave, a  i mi bismo vrlo rado bile okružene veličanstvenim modelima luksuznih automobila u ovakvom toplom ambijentu!

SAZNAJ VIŠE: