Zavirite u kreativan ured u Osijeku koji je savršen spoj „sirovih“ materijala i tople dekoracije

Uređenje prostora IT tvrtke Barrage temelji se na ideji razlomljenog zida, takozvanog baraža, a projekt je nastao u suradnji s arhitektonskim studijom STUDIOPI
21.06.2022.
IMAGE SOURCE: Marko Mihaljević

Prostor tvrtke Barrage u Osijeku ističe se svojim uređenjem koje je inspirirano vojnim pojmom baraža, što označava sustav zapreka za sprječavanje prodora neprijateljskh snaga. U arhitektonskom smislu, ideja barrage Officea  temelji  se na blockchain konceptu gdje je glavni nosioc ideje “razlomljeni zid”, odnosno baraža. Cijela ideja nastala je kao kolaboracija IT firme Barrage iz Osijeka i arhitektonskog ureda STUDIOPI arhitektice Ive Pauzar.

Iako pojavom predstavlja snažnu gestu, čipkasto slaganje opeke zida u prostoriji daje mu fragilnu notu te pruža vrstu vizualne komunikacije. Zid, longitudinalan i  protegnut  duž cijelog prostora, na određenim mjestima puca i lomi se, čineći prolaze između funkcionalnih jedinica. Premda u uređenju prevladavaju „sirovi“ materijali, kao što su glina, beton i čelik, prostor nije hladan. Odabir materijala i kolorita u potpunosti prati koncept uređenja, ali stvara ugodan i stimulirajući prostor za rad, druženje i razna okupljanja. Također, princip open space tlocrta u kombinaciji s velikom količinom prirodnog svjetla, odabirom raznih  materijala i tekstura te pomno osmišljenim dekorativnim elementima uvelike pridonose ugodnoj radnoj atmosferi. Uz izrazito snažnu gestu „sirovog“ materijala u uređenju atmosfere prostora ugodno komplementiraju custom dekorativni elementi kao što su custome dizajnirani i izrađeni tepisi te umjetnine hrvatskog umjetnika Nikice Jurkovića. Osim Jurkovićevih djela , uočljiv je još jedan  dekorativni element, a to je element crvenog Ducatti motora.

Prostor tvrtke Barrage se sastoji od glavnog ulaza s recepcijom i loungeom, potom se nastavlja u veliki open space dio gdje je development, dok su s lijeve strane tri staklena ureda s VIP zonom za goste. U desnom krilu nalazi se veliki stakleni zvučno izolirani ured koji koristi odjel odnosa s kupcima i korisničke podrške te preko puta caffe ili beer bar, ovisi o prilici. U prostoru je centralno orijentirana konferencijska sala s ručno izrađenim stolom koji svojim naglašenom bojom daje važnost njegove funkcije u razvijanju strategija ili izmjenjivanju informacija .

Namještaj koji se nalazi u prostoru većinom je custom dizajniran isključivo za Barrage i prati koncept brenda i prostora te je prema tome i dizajniran. Ideja prostora, branda firme te sama filozofija Barragea savršeno se upotpunjuju i doprinose zajednici bez koje Barrage danas ne bi bio to što je. Tvrtku Barrage čini tim stručnjaka koji grade pouzdan i UX orijentiran ,po mjeri prilagođen software, podatkovne centre visoke učinkovitosti, pružaju 24 satnu aplikaciju i korisničku podršku.

SAZNAJ VIŠE: