Vraća nam se omiljeni piknik na Gornjem gradu

Mali piknik uskoro dolazi u prekrasni gornjogradski park Bele IV i tako nastavlja pričatu svoju ljetnu piknik priču u romantičnoj i opuštenoj atmosferi popraćenoj brojnim gastro delicijama
13.07.2022.
IMAGE SOURCE: Roko Bahat/Vilim Redza/Niko Goga/Sanjin Kaštelan

Topli, ljetni dani su sada dio naše svakodnevice i ne možemo ni opisati koliko u njima uživamo. Ljeto nam nekako uvijek traje kratko pa želimo maksimalno iskoristiti lijepo i sunčano vrijeme provodeći ga na otvorenom. Grad Zagreb se pobrinuo da nam ne nedostaje događaja na otvorenom i ima ponešto za svakoga. Sve one koji se žele pronaći na opuštenoj atmosferi uz dozu romatike, razveselit će sjajne vijesti da nam se uskoro vraća šarmantni Mali piknik. Svoj fini trag ostavit će na Gornjem gradu i pretvoriti jednu od najljepših gradskih lokacija u mjesto sretnih susreta i lokalnih poslastica. Prve dekice s pogledom na grad čekaju vas ispod krošnji gornjogradskog parka Bele IV 22. srpnja u 17 sati, nakon čega će Mali piknik nastaviti pričati svoju drugačiju ljetnu piknik priču svakog sljedećeg petka do sredine kolovoza. 

Na Malom pikniku moći ćete voditi opuštene razgovore uz svijeće, bosonogi ležati na travi i dijeliti posebne zajedničke trenutke s pokojom mrljom od vina. Upravo ta iskustva, uz starogradski ambijent i lokalne poslastice, Malom pikniku daju poseban šarm, upisujući ga na listu događanja koja morate posjetiti barem jednom. Čarobne i romantične trenutke začinit će odlična gastro ponuda koja je, kao i uvijek, u vrijednim rukama nekolicine malih proizvođača s Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih proizvoda. Za utažiti žeđ tako ćete moći birati između gin tonica koji miješa PK gin tonic Croatia i to s lokalnim ginom iz Luftbremzer Gin Distillery, Iskrenih vina Matković u svim bojama, craft pive iz jedne od najboljih malih pivovara na domaćoj craft sceni PriMarius, osvježavajućeg fermentiranog čaja spravljenog po tradicionalnoj recepturi od Ekipe Kombucha i hladno prešanih ekoloških sokova od voća iz vrta OPG-a Korade. 

Od ostalih ljetnih okusa malih lokalnih proizvođača moći ćete probati razne opcije kozjih i kravljih sireva, sezonskog voća, krumpiruša, bučnica, povrtnih popečaka, domaćih sourdough peciva i focaccia, bezglutenskih kruščića, heljdinih kreksića, hummusa i tahini namaza, štrudli od jabuke i bobičastog voća, kolača od prhkog tijesta s jabukama, ručno rađenih veganskih prhkih kiflica s džemom, tradicionalne babke s čokoladom ili ružicama sa smokvama i medom…

Mali piknik ima isključivo vegetarijansku ponudu, s brojnim veganskim i bezglutenskim opcijama koje svakako provjerite s proizvođačima na licu mjesta. Sve namirnice su iz lokalnog i održivog izvora, a već godinama ima status događanja bez plastike. Jedno je sigurno, uz sve što ovdje kupite i isprobate stiže dobit ćete i veliko hvala što birate lokalno i podržavate male proizvođače i njihovu održivu priču, što direktnije!

Mali piknik jedinstveno je događanje koje je organiziralo Mali plac, a podržava Turistička zajednica grada Zagreba. Ulaz je slobodan, a sve što trebate ponijeti sa sobom je dobro raspoloženje! Stoga, ako provodite ljeto u Zagrebu, rezervirajte najmanje jedan petak za uživanje u svim onim jednostavnim stvarima koje dolaze s Malim piknikom, otpustite sve brige, okupite obitelj i drage prijatelje, izvedite svoj par na romantičan spoj, podijelite dekicu i koji zalogaj sa psom.

SAZNAJ VIŠE: