Uskoro ćete moći sami kreirati najpoznatiju sliku Van Gogha

Tvrtka igračaka LEGO lansira novi set s kojim ćete složiti slavnu sliku Van Gogha „The Starry Night“
24.05.2022.
IMAGE SOURCE: CNN style, Instagram
RECOMMENDED

Za ovo umjetničko djelo ne morate biti talentirani u slikanju i crtanju. Čak vam ne trebaju kist i slikarsko platno. Dovoljno je da se skupite vi i vaši najmiliji te zajedničkim snaga složite poznatu sliku slikara Vincenta Van Gogha i pritom se dobro zabavite. Da, dobro ste čuli- sliku nećete slikati, već slagati jer je tvrtka igračaka LEGO kreirala novi set svima poznate slike Van Gogha „The Starry Night“. Nakon što je LEGO oduševio sve s cvijećem i biljkama koje, kada se slože, izgledaju poput pravih i savršeno upotpunjuju prostor, ovaj je brend još jednom podignuo ljestvicu te omogućio da postanemo graditelji-umjetnici i uljepšamo svoj dom umjetničkim djelom u kockicama.

„The Starry Night“ set sadrži 2316 dijelova i kreirao ga je 25-godišnji Truman Cheng iz Hong Konga. Ovaj mladi dizajner svoju je zamisao predložio na platformi LEGO Ideas s koje se ideje raznih dizajnera i kreatora stavljaju na javno glasanje te ona ideja koja skupi najviše glasova, pretvara se u stvarnu i opipljivu „igračku“. Osim Van Goghove slike, ostale pobjedničke ideje koje će LEGO proizvest su pisaća mašina, kuća iz kultnog filma „Sam u kući“ te scena iz serije „Seinfeld“.

Kreator LEGO zvjezdane noći Truman Cheng rekao je da se njegova inspiracija rodila igrajući se s LEGO kockicama kada je posložio kocke u nasumične intervale koji su mu nalikovali na prepoznatljive poteze kista Van Gogha. U izjavi koju je LEGO objavio na svojoj web stranici rekao je: „Bilo je vrlo izazovno smisliti trikove i tehnike kako bi uhvatili izgled originalne slike. Potezi kista kreću se u mnogim smjerovima na mjesecu i uskovitlanom oblaku tako da je bilo kreativne upotrebe kopčica i LEGO nosača.“

Osim glavne slike koju treba sagraditi, set sadrži i mini figuricu Vincenta Van Gogha, kist, paletu, štafelaj i malu sliku „The Starry Night“ tiskanu na pločici. Set će biti u prodaji 1.6. i moći će se kupiti za 170 dolara.

SAZNAJ VIŠE: