Uljepšajte prostoriju s cvijećem koje nikada neće uvenuti!

LEGO tvrtka je kreirala botaničku kolekciju kojoj će se uskoro pridružiti LEGO orhideja i LEGO sukulenti
21.04.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Jeste li jedni od onih koji obožavaju biljke i razno cvijeće, ali ih nikako ne možete održati na životu? Pa vam čak i one najizdržljivije biljke jedno jutro samo izdahnu? No, čini se da postoji rješenje za ovaj problem s kojim ćete moći uljepšati svoj dom raznim cvijećem i biljkama koje ne trebaju vodu, svjetlost i hlad, a trajat će zauvijek. Jedino što ćete morati napraviti je zasukati rukave i ove beskonačne biljke- složiti. Naime, tvrtka igračaka LEGO prepoznala je potrebu za cvijećem koje ne vene te je kreirala botaničku kolekciju koja će svakom kućanstvu dati posebnu čar i biti zabavno iskustvo za cijelu obitelj.

LEGO je za svoju botaničku kolekciju prvo predstavio LEGO buket cvijeća i LEGO bonsai drvo. Buket sadrži 756 dijelova koji se slože u prekrasan šareni cvjetni aranžman. Spajajući male LEGO dijelove, otkrit ćete da polako gradite buket od ruža, makova, tratinčica, astera, zijevalica te raznih travki. Ako vam se više ne sviđa kako buket izgleda, jednostavno ga presložite ili izostavite neke dijelove i dobit ćete potpuno novi aranžman koji će osvježiti prostoriju. LEGO bonsai drvo sadrži 878 dijelova i njegov je cilj donijeti osjećaj mira graditelju dok oblikuje stablo, zeleno lišće ili ružičaste cvjetove trešnje. U kompletu se nalazi i pravokutna posuda te LEGO postolje s letvicama kako bi dobili što vjerniji prikaz posađenog bonsai drveta.

Nakon velikog uspjeha buketa cvijeća i bonsai drveta, LEGO je odlučio dodati još dva proizvoda u svoju botaničku kolekciju: LEGO orhideje i LEGO sukulente. Jednako kao i prave orhideje, ova nevjerojatna konstrukcija sadrži šest bijelih i ružičastih cvjetova, pet listova te dva zračna korijena postavljena u plavoj posudi za biljke. Sastavljena od 608 dijelova, ova LEGO orhideja visoka je 39 centimetara i široka 24 centimetra. Kreativci među graditeljima također mogu razmjestiti cvijeće orhideje i izraditi vlastite aranžmane za personalizirani prikaz. „Dizajn ovog seta inspiriran je pravom orhidejom koju smo imali u uredu tijekom cijelog procesa izrade dizajna, tako da smo mogli vidjeti kako se cvijet mijenja kroz godišnja doba“, rekao je glavni dizajner LEGO Grupe Michael Psiaki.

Za set sukulenata, LEGO je iskoristio popularnost sobnih sukulentnih biljaka i kaktusa. Komplet sadrži 771 komad i s njima se može složiti devet različitih biljaka koje su inspirirane stvarnim sukulentima. Svih devet biljaka možete sastaviti zajedno kako biste stvorili jedan veliki, zadivljujući aranžman ili ih jednostavno rasporediti u manje skupine. „ Kažu da vam sukulenti u prostoriji pomažu da se usredotočite“, kaže dizajner LEGO Grupe Anderson Ward Grubb te nadodaje „ željeli smo stvoriti set koji nudi opuštajuće i svjesno iskustvo građenja kako bismo pomogli odraslima da se odvoje od užurbanog života i što je najvažnije, ponovo se usredotoče na nešto u čemu uživaju“.

Botanička kolekcija LEGO tvrtke doista je impresivna jer toliko vjerno oponaša stvarne biljke i cvijeće da iz daljine ne biste ni primijetili da je riječ o kockicama. Ovaj zabavan twist na sobno bilje koje nam uljepšava prostoriju savršen je za sve one koji žele nešto uzbudljivo i drugačije te za one koji nisu toliko vješti u očuvanju pravoga cvijeća. LEGO orhideja i LEGO sukulenti u prodaju će izaći prvoga svibnja ove godine, a koštat će oko 50 dolara.

SAZNAJ VIŠE: