Studio Artera: šarmantna dekor oaza koju će voljeti ljubitelji minimalizma

Čiste linije, geometrijski oblici, odsustvo suvišnih detalja, nježni zemljani tonovi i popularni terrazzo uzorak samo su neki od odlika dizajna koji krasi dekorativne predmete s potpisom novog pulskog studija Artera iza kojeg stoje dvije prijateljice i dugogodišnje kolegice Martina i Maja
01.07.2022.
IMAGE SOURCE: Artera
RECOMMENDED

Estetski, Artera je oaza za ljubitelje minimalizma, onog koji, zbog manjka svega suvišnog, stvara neki poseban osjećaj mira i potiče nas da uživamo u jednostavnosti. Svaki predmet, bilo da je riječ o svijećnjaku, podlošku, posudi ili vazi, ručno je rađen što sve dekoracije čini jedinstvenima, a Martina i Maja posebnu dozu pažnje posvećuju i održivosti u svim segmentima proizvodnje, od korištenja ekološki prihvatljivih, prirodnih materijala pa sve do pakiranja i promišljene uporabe viškova.

Kako je i kada nastao Artera studio? Što vas je potaknulo da krenete u zajedničku avanturu?

S obzirom na to da dosta vremena provodimo zajedno i imamo slične afinitete te nas zapravo zanima sve, pogotovo iz domene arhitekture, dizajna, mode, dekora i umjetnosti, došle smo na ideju da pokrenemo Arteru i kroz nju prenesemo naše viđenje lijepog. Zadnjih godina dosta se pažnje posvećuje detaljima u dekoraciji doma kao i samom uređenju što je već duže vrijeme i tema naših razgovora te je nekako ideja došla na to da se odlučimo upustiti u samu izradu s naše strane.

Artera studio je fokusiran na izradu ručno rađenih dekoracija za dom. Recite nam nešto više o svemu.

Arterin koncept je usmjeren izradi statement komada za dekoraciju doma. Svaki komad je unikatan i praktički je nemoguće dobiti dva ista komada. Od uzoraka koje stvaramo naglasile bi  terrazzo, koji je sad sve prisutniji u uređenju interijera kao i u dizajnu namještaja, splash tehnika koja  je jako zanimljiva i naravno nikad neumirući marble efekt. Svi predmeti izrađeni su od eco friendly materijala, koristimo samo prirodne materijale i kod pakiranja samog proizvoda, bitan nam je minimalan utjecaj na okoliš, zagovornice smo principa zero wastea. Sve iskorištavamo maksimalno, više puta, ne bacamo ništa.

Njegujete minimalističku estetiku, a u vašem dizajnu prevladavaju nježne, bež nijanse i zemljani tonovi. Kako biste same opisale Arterin stil?

Arterin stil je ono što smo nas dvije. Zapravo naša kombinacija. Sama boja branda, logo i cijela priča je odmah jednoglasno imala zemljanu boju i cijeli koncept branda je vezan uz prirodne nijanse viđene u prirodi. Neutralni minimalistički tonovi koji se uklapaju u svaki prostor, a opet daju neki osjećaj spokoja jer nama je minimalizam upravo to, osjećaj spokoja.

Obzirom da ste poprilično mlad brend, kakve su dosadašnje reakcije publike?

Pa reakcije su zapravo bolje od svih očekivanja. Prvenstveno zato što smo po prirodi obje velike kritičarke i kad nešto radimo težimo perfekcionizmu. Uopće nismo očekivale tako pozitivan feedback, imamo zbilja veliku podršku okoline.

Što smatrate najzahtjevnijim kada je riječ o postavljanju brenda na noge?

Svakako vrijeme. Stvarno se treba posvetiti svakom detalju, sama izrada je najmanji problem. Općenito zaštititi našu viziju, marketing branda, cijela priča, same objave, montiranje, fotografiranje. To uzima dosta vremena i stvarno se moraš posvetiti ako želiš da bude onako kako si zamislio. Biti perfekcionist ne pomaže. 🙂

Na čemu trenutno radite? Što vas okupira u ovim vrućim ljetnim danima?

Trenutno imamo više projekata. Uskoro imamo u planu proširenje na izradu nekih komada  namještaja, to nam je velika želja, isto tako uskoro ćemo imati radionice za goste jednog glamping kampa, imamo narudžbe poklona za goste kuća za odmor. Svašta. Malo nam je 24 sata, ukratko.

SAZNAJ VIŠE: