IKEA ima divnu novu kolekciju inspiriranu svjetlom

IKEA je u suradnji s vrhunskom dizajnericom Sabine Marcelis kreirala novu kolekciju „Varmblixt“ čiji asortiman istražuje učinke svjetlosti u prostoru
20.01.2023.
IMAGE SOURCE: IKEA/ Instagram @sabine_marcelis

IKEA se udružila s dizajnericom iz Rotterdama Sabine Marcelis kako bi kreirala novu kolekciju pod imenom „VARMBLIXT“. Ovaj asortiman istražuje učinke svjetlosti na prostor korištenjem materijala i prozirnih folija. U kolekciji se tako može pronaći sve od malenih kućnih dodataka, rasvjete pa do velikih komada namještaja.

Kolekcija VARMBLIXT predstavljena je u Parizu i označava prvu potpunu suradnju između Sabine Marcelis i IKEA-e. Asortiman je stilski u potpunosti Marcelisin, a sadrži i prepoznatljive motive i oblike, poput krafne, koju je Marcelis iskoristila za oblik staklene zdjele dostupne u jantarnoj i menta zelenoj boji. Cijela kolekcija ima za cilj pokazati važnost svjetla u domu i kako nešto tako jednostavno poput male svjetiljke može u potpunosti transfomirati prostoriju.

Predmeti iz nove IKEA kolekcije

Od dvadeset limitiranih predmeta, pet skultpuralnih svjetala bit će usvojeno u stalnu zbirku. Među njima se nalazi i okrugla zidna svjetiljka koja izgleda kao jednostavna skulptura kada je ugašena, ali emitira toplu svjetlost sa svoje poleđine kada se uključi. U stalnu zbirku će ući i viseća LED lampa u obliku cijevi izrađena od mat stakla. Elegancija i minimalizam može se primjetiti kod svakog predmeta u kolekciji jer Marcelisino oko za boju i materijal je nedvojbeno savršeno. U kolekciji se nalazi i stakleno posuđe koje se sastoji od bokala, čaša, kupea za šampanjac, pladnja s metalnim pločama i miješalice za piće.

SAZNAJ VIŠE: