Skin flooding je novi trend u njezi kože. Imamo info

Ako ćemo doslovno prevesti"skin flooding" znači "poplaviti kožu" ali što bi to točno trebalo podrazumijevati? Kako? I čime?
15.03.2023.
IMAGE SOURCE: Pinterest

Prije nego što se upustimo u rješavanje jezičnih nedoumica, možemo se prisjetiti korejskog skin slugginga po kojem se lice, nakon seruma i lakše kreme s aktivnim sastojcima prekriva petrolatumom kao posljednjim korakom večernje rutine njege. Ako je vjerovati izjavama s društvenih mreža, ovo je jedan od najboljih načina da dobijete elastičnu i optimalno hidratiziranu kožu.

Stvarnost je, ipak, nešto drugačija. Iako ovakva rutina može odgovarati suhoj i ponekad normalnoj koži (pogotovo tijekom zime), istina je da masnijim tipovima kože apsolutno ne odgovara zato što tzv petroleum jelly začepljuje pore. Sam petrolatum nije komedogena supstanca, ali zato jeste okluziv, pa doslovno zarobljava sebum i izumrle ćelije kože tu gdje su, što kod masnije (čak i normalne/mješovite kože) dovodi do upala.

I tako smo, u potrazi za rutinom koja garantira hidrataciju i sjajnu kožu ali odgovara većem broju ljudi, došli do sličnog principa, ali u blažoj izvedbi, odnosno tzv hidratantnog sendviča. Nanošenje proizvoda započinje s najlaganijim teksturama, kao što su hidratantni sprejevi za lice ili tonici, zatim slijede serumi vodenastije teksture poput nekog s hijaluronskom kiselinom i, na kraju, hidratantna krema bogatije teksture koja će sve to „zaključati“. Ova tehnika odgovara većini ljudi koji imaju problema s osjetljivošću kože bilo da se radi o prirodnoj osjetljivosti ili zbog upotrebe određenih aktivnih sastojaka kao što je retinol.

Skin flooding je logičan nastavak ove tehnike jer se radi o rutini njege u kojoj se proizvodi nanose u slojevima. Ono što je novo – taj famozni korak dalje – jest da se koriste proizvodi koji sadrže što više što različitih hidratantnih i umirujućih sastojaka kao što su glicerin, aloa, ekstrakti algi, hijaluronska kiselina, niacinamid… A sve ovo raspoređeno po principu “kolača”. Prvo tonik i/ili hidratanta esencija, zatim booster i serumi, pa hidratantna krema i na samom kraju, kap ulja za lice koje će sve zadržati tu gdje jest. Rezultat? Sjajna, perfektno hidrirana koža.

BURO. izbor

SAZNAJ VIŠE: