SEARCH

Saznali smo sve o SAUCY partyju u Rijeci i Icon retreatu u režiji Pamele Perkić

Poznata influencerica sprema dva sjajna ljetna eventa o kojima smo odučili saznati nešto više
22.07.2022.
IMAGE SOURCE: Pamela Perkić
RECOMMENDED

Kada bismo pitali njezine vjerne pratitelje na društvenim mrežama kako bi u svega par riječi opisali Pamelu Perkić, spomenuli bi zasigurno njezinu karizmu i odličan smisao za humor, ali i samopouzdanje kojim vibrira, sjetili bi se i njezinih plesnih pokreta koji zrače čistim užitkom i grlenog smijeha koji isijava vedrinu, a mnogima bi prvo na pamet pali njezini nepokolebljivi stavovi koje bez zadrške iznosi kada hrabro ruši tabue progovarajući o temama kao što su feminizam, seksualnost ili diskriminacija. No, osim nabrojanog, ono što kod Riječanke Pamele najviše oduševljava jest njezina strastvenost, pozitiva i zarazna životna energija, koja, unatoč tome što se ponekad doima kao kakav raritet na društvenim mrežama, magnetično privlači ljude. Ovog ljeta je upravo tim ljudima odlučila ponuditi nešto novo. Ne zapostavljajući svoju uobičajenu aktivnost na Instagramu, sve ono što joj je važno Pamela je ovo ljeto uobličila i u offline sferi. I to ne jednim, već dva eventa. Kako bi proslavila svoj okrugli, trideseti rođendan, 30. srpnja u River Townu organizira pravi ljetni party pod nazivom SAUCY, a od 10. do 12. rujna seli se na Krk na kojem će se održati prvi Icon retreat, mjesto gdje stanuju podrška, ženska solidarnost, bijeg od svakodnevice i neke nove spoznaje. Znajući koliko je predana kada joj je nešto važno, ne sumnjamo da će i party i retreat biti sjajni, no za sve one koji se još kolebaju oko dolaska, odlučili smo saznati detalje.

Pred tobom je bome jedno uzbudljivo ljeto. Na svoj 30. rođendan 30. srpnja u Rijeci organiziraš party, a u rujnu je na repertoaru ICON retreat. Nama koji to pratimo sa strane može se činiti da si to sve “fino, spontano zakuhala”, no sigurna sam da nije bilo niti spontano niti na brzaka.

Definitivno nije. 🙂 Ideja ICON retreata javila se 2019., a službeno sam počela planirati u prosincu 2021. Ja sam osoba koja voli sve unaprijed, na vrijeme i ne volim ništa zadnji čas, iako već vidim da će neke stvari biti van moje kontrole (pravi kontrol manijak u meni odgovara na ova pitanja). Što se tiče eventa za rođendan, nazvanog SAUCY, uvijek sam govorila da ću za svoj 30. rođendan napraviti nešto spektakularno i da želim omogućiti mom gradu event koji inače Riječani nemaju prilike iskusiti. Iza oba eventa stoji jako puno organizacije, planiranja, vremena, truda, kreative i rada. Gotovo sve radim sama i uz pomoć nekoliko najbližih prijatelja koji mi uskoče s motivacijom, svojim vremenom i talentima. Na primjer, fotke koje smo radili za SAUCY su vrhunski odrađene od strane mog prijatelja Marka (IG: @markojuniorparadzik), vizuale za oba eventa je radio moj najbolji prijatelj Borna, a sve savjete oko same organizacije, u koju se nikada ne bih upustila da me on nije motivirao kako je sve to moguće, dobila sam od prijatelja Nike Čačeta (IG: @medusaaorg) koji i sam organizira evente u Rijeci.

Ok, dakle 30. srpnja Rijeka pleše na Saucy partyju. Koliko se dugo kuhala ideja za party? Je li to prvi puta da organiziraš glazbeni event? I koliko je to sve organizacijski zahtjevno?

Uvijek ponavljam, ljubav mog života je glazba! I nažalost, kad sam doma u Rijeci, nemam prilike apsolutno nigdje izaći i slušati vrstu glazbe koju volim. I tako, nakon puno godina žaljenja (i štednje), odlučila sam uzeti stvari u svoje ruke i organizirati event i pružiti atmosferu kakvu sam ja imala prilike iskusiti na silnim mjestima izvan Hrvatske. Ovo je moj prvi ovakav event, ali nadam se ne i zadnji! Nadam se da je ovo samo SAUCY vol. 1. 🙂 Ono što svakako mogu reći je da je organizacijski jako zahtjevno i iziskuje mnogo vremena; potrebno je osigurati prostor, sponzore, snimatelje, fotografe, DJ-a, kreirati marketing oko eventa i ostalo. Ne pomaže što sam ja u svojim zamislima i željama veoma “extra”. 🙂

Što možemo očekivati na Saucyju? Kakva će nam muzika svirati i spremaš li možda pokoje iznenađenje? Sigurno spremaš. 🙂

Puno dobre energije, smijeha, pozitive, plesa i iskrene zabave! Moj glazbeni opus i apetit je zbilja velik i to moji IG supporteri znaju, pa tako znaju da mogu očekivati sve od hip hopa, drilla, afrobeatsa, dancehalla, rapa, old schoola, r’n’b-a i još mnogo drugih žanrova. Također, moje playliste su internacionalne (UK, USA, Dutch, French…). Svakako, pozivam sve da me nađu na Spotifyu (postoji direktan link u mom IG bio na playliste) da dobiju dojam što će se slušati i da se zagriju za SAUCY! S obzirom na to da je fokus eventa glazba, odmah sam znala koje DJ-e želim na eventu, DJ Oliver (Zagreb), Sinke Fresh (Zagreb) i moj prijatelj Otti, koji je DJ u Belgiji, koji dijeli jednaku strast prema glazbi kao i ja! Nakon što sam osigurala sva 3 DJ-a za SAUCY, počela sam razmišljati što je još dio mene, a da želim da bude dio eventa. Odgovor je bio jednostavan, ples. Stoga možete očekivati genijalan plesni showcase. S obzirom na to da ne želim da se ljudi koji dođu na event samo alkoholiziraju i pogube (mislim, to je jedan od ciljeva definitivno), razmišljala sam i kako zapapriti večer. Iskoristila sam svoje Instagram suradnje s LELOm, Jack Danielsom i Adidasom da probam osigurati neke poklone i iznenađenja za okupljene na SAUCYiju. Kako sad pričam o ovome tako mi je još nevjerojatnije da ja to radim i jedva čekam podijeliti energiju sa svim okupljenima i mojim IG supporterima koji dolaze iz cijele Hrvatske samo na SAUCY.

Nakon proslave rođendana u stilu, vjerujem da se bacaš na završne pripreme za ICON retreat. Što te uopće navelo da kreneš u tom smjeru, zašto baš retreat?

Tako je! Trenutno su otvorene prijave za Icon retreat (link za prijavu može se pronaći na IG profilu @iconretreat) i traju do 31.07., nakon čega prolazim kroz prijave i uz pomoć osoba koje će držati radionice na samom retreatu kreiramo teme/raspored za radionice. Iza toga ide tehnički dio pripreme za dolazak sudionica. Retreat je način da utječem i pridonesem svojoj zajednici. Uvijek sam razmišljala izvan okvira i tražila što još ne postoji i retreat je kruna mog djelovanja. Ja sam na svom putu uz psihoterapiju, edukaciju i rad na samoj sebi shvatila koliko je ovo potrebno meni, a onda i mojoj Instagram zajednici. Toliko učimo jedna od druge i zapravo su kroz cijeli moj život upravo žene one koje su najviše utjecale na mene i to je energija koju želim prenijeti kroz retreat. Icon retreat je ono što sam prvo htjela ponuditi svojoj publici. Ona uzrečica “žena je ženi vuk” je arhaična laž i mentalitet koji je kreiran da bi se stvorio razdor između nas od kojeg mnogi profitiraju.

Po čemu je ICON retreat specifičan?

Specifičan je po samom konceptu i programu koji ćemo imati kroz tri dana. Iako ćemo raditi na sebi kroz razne radionice (terapijske art radionice, seks radionica i ostalo), te radionice su kreirane za nas, odnosno slobodne su i prate flow grupe. Također, kroz ostatka dana kada nismo na radionicama povezivat ćemo se jedna s drugom, zabavljati na jedinstven način, i imati vrijeme za sebe. I sve ovo u predivnoj vili na Krku uz more, gdje će sudionice moći opustiti, ne uvlačiti trbuh, ne zabranjivati se dlakama i zapravo izdahnuti i pobjeći od svijeta u kojem smo stalno unutar neke uloge, određenih očekivanja i obveza.

Kakve radionice očekuju polaznike retreata? Što mogu naučiti i što u principu očekuješ od čitavog projekta?

Prvi dan imamo radionicu upoznavanja koju vodi Eva Feldman, kroz koju će se grupa upoznati i zbližiti. Drugi dan imamo grupnu terapiju s Ivonom Marčić Kukuljan, psihoterapeutkinjom s preko 16 godina iskustva, self love radionicu sa mnom i seks/exploration radionicu u kojoj učimo i povezujemo se same sa sobom i svojim tijelom, koju vodi Paula Brečak. Večeri su rezervirane za zabavu i iznenađenja koja ostaju samo među sudionicama. Među nama, večeri su nešto čemu se najviše veselim. 🙂 Treći dan imamo još jednu gost terapeutkinju i završnu radionicu/ ceremoniju koju vodimo Eva i ja. Želim napomenuti da su ovo radionice u kojima su svi slobodni dati se koliko se žele dati, otvoriti se koliko se žele otvoriti, raspored kroz dan nam je fleksibilan, a poštovanje, sigurnost i povjerenje, kao i to da se svi osjećaju ugodno unutar ove naše oaze su na prvom mjestu. Naravno nema smisla dolaziti na retreat ako nismo spremni “kopati” po sebi, ali isto tako svatko ima pravo postaviti svoje granice i sudjelovati koliko se osjeća spremno u tom trenutku. Sudionice će imati kontakte od voditeljica radionica i terapeutkinja da na neki način mogu biti podržane i nakon retreata.

Ono što ja očekujem od Icon retreata je jedna jedinstvena povezanost među grupom, kreiranje svijesti koja će se proširiti na naše svakodnevne živote nakon retreata, te da će svaka sudionica dobiti alate za rad na sebi i unutar ova tri dana iskusiti novu stranu sebe i mir koji joj manjka u svakodnevici u ostatku godine.

Kada si još izbacivala teasere za retreat, tvoji su followeri nagađali da pokrećeš modnu liniju ili podcast. Jesu li ti bacili bubu u uho? Mislim, kad si već krenula… 🙂

Definitivno jesu i ono što mi je bilo najljepše, pokazali su da me “slušaju” i poznaju! Također, njihov entuzijazam, poruke i ideje me toliko motiviraju jer vidimo koliko vjere polažu u mene. Već sada imam ideje za iduću godinu, nove projekte i jedva se čekam baciti u nove pothvate! Imam toliko toga što želim ostvariti i kreirati i što vjerujem da je prijeko potrebno u našem društvu.

SAZNAJ VIŠE: