Šarmirao nas je ovaj novi koktel bar i restoran u Milanu

Ako se pronađete na Tjednu mode u Milanu, nikako nemojte zaobići novootvoreni koktel bar i restoran Lom Dopolavoro koji će postati vaša oaza nakon višesatnog hodanja gradom
21.09.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram @lomdopolavoro/ Alice Camilla Mariani

Milano se odavno pronašao na popisu prijestolnica mode. Međutim, ovaj vibrantni talijanski grad sa svojom kulinarskom ponudom konkurira svjetskim gastro destinacijama. U Milanu se doista može dobro pojesti i to na vrhunskim lokacijama. Svako malo ovaj grad otvara nova mjesta gdje se isprepliću izvrsna hrana i piće, odlična glazba i još bolje društvo. Nakon što je London ponudio sve što može ponuditi,Milano je jučer postao novi domaćin Tjedna mode sve do 26. rujna kada se moda seli u Pariz. Ako ste u posjeti ovom prekrasnom gradu u vrijeme Milan Fashion Weeka, onda nikako nemojte zaobići novo otvoreno gastro mjesto: Lom Dopolavoro.

Filozofija iza ovog novootvorenog koktekl bara i restorana  doslovno stoji u nazivu. „Dopolavoro“ na talijanskom znači „nakon posla“ tako da ovo mjesto predstavlja destinaciju za svakoga tko se želi osvježiti zasluženim pićem ili uživati u ukusnoj večeri nakon napornog dana.

Ono što Lom Dopolavoro čini posebnim je njegova jedinstvena lokacija. Neobično je u užurbanom gradu poput Milana pronaći mjesto koje izgleda kao da bi moglo biti smješteno u romantičnoj Toskani, a ovaj koktel bar i restoran je upravo to postigao. Lom Dopolavoro nekoć je bio seoska kamena kuća i nalazi se u nekadašnjem predgrađu Milana. Zahvaljujući restauraciji arhitektonskog studija Andree Borrija i suosnivača Dopolavora Stefana Aiesija, Lom Dopolavoro postao je optimistično i magično mjesto u središtu Milana.

Iako je bio nekadašnja seoska kuća, Lom Dopolavoro restoran odiše urbanošću u kojoj možete uživati punim plućima. Cijeli ambijent je nenametljiv, a u interijeru kao i u eksterijeru prevladava topao i gostoljubiv minimalizam. Industrijski detalji, zidovi od crvene opeke te geometrijski namještaj uokviruju prekrasan vanjski vrt u kojem drveće, grmlje i biljke nose atmosferu Mediterana.

Lista koktela je jača strana Lom Dopolavoro restorana. Ovo mjesto nudi više od 30 vrsta žestokih pića koja su savršen izbor za aperitiv. Što se tiče kuhinje, Aiesi se odlučio za potpuno vegetarijanski jelovnik kako bi održao pristupačniju, održiviju i inkluzivniju filozofiju. Prilikom ulaska u Lom Dopolavoro, primijetit ćete neonski znak na kojem piše „Reci ne“. Aiesi time želi podsjetiti svoje posjetitelje da je ponekad u redu reći ne, kada posao ili bilo koja druga situacija postanu neizdrživi.

SAZNAJ VIŠE: