Maredo Grill: Poznati zagrebački restoran u novom otmjenom izdanju

Za zagrebački restoran Maredo Grill napravljen je kompletan rebrending pa ćete od sada na staroj adresi uživati u novom profinjenom izdanju vašeg omiljenog gastro mjesta
27.10.2022.
IMAGE SOURCE: Danko Šimunović
RECOMMENDED

Maredo Grill vas je vjerojatno osvojio svojim poznatim roštiljem na drvenom ugljenu, odličnim zabavama i tradicionalnom atmosferom, no ovaj legendarni zagrebački restoran ove je jeseni dobio novo izdanje. Sofisticiranost i otmjenost su zajedno s već dobro poznatim menijem ključni elementi rebrendinga voljenog zagrebačkog gastro mjesta koji je nastao pod palicom marketinške agencije „Kofein“. Na staroj adresi moći ćete uživati u novom profinjenom interijeru s potpisom Rujane Bergam Marković, arhitektice i suvlasnice studija „Arhitektri“, kao i u nekim od najboljih mesnih i vegetarijanskih jela koje vješto priprema chef Mario Mihelj.

KOMPLETNI REBRANDING POZNATOG RESTORANA

U suradnji s marketinškom agencijom „Kofein“, Maredo Grill dobiva svježi potpis. Restoran je dugo čekao na svoje preuređenje i nakon 14 godina napravljen je potpuni zaokret u Maredo priči. „Ono što smo mi morali postići je mijenjanje postojeće percepcije – od „narodnog“ Mareda, stvoriti jednu sofisticiranu priču u kojoj se prožimaju strast i inspiracija„ kažu nam iz agencije Kofein.

Ova je agencija bila aktivna kroz svaku fazu rebrandinga, od odabira stila kuhinje i uniformi za konobare, osmišljavanja strategije, vizualnog i komunikacijskog identiteta pa sve do dizajna web stranice i oglašavanja. „Najbolje brending priče su one o kojima ne razmišljaš, već si s njima u prirodnoj interakciji. Rezultat je brand kojem nije u fokusu samo vrhunska hrana i usluga, već cjelokupno iskustvo. Od poslovnog ili obiteljskog ručka do odmjerene urbane zabave“, kažu iz agencije.

Novi rebranding restorana čini Maredo Grill top lokacijom u gradu, u kojoj ćete se odmoriti na pauzi za ručak, ali i zabaviti se navečer, uz čašu vina, odlične gastro sljedove i dobro društvo. Luksuzan prostor restorana također postaje savršeno mjesto za poslovni ručak ili večeru.„Ručak kod nas je idealan za brzi business lunch bez obzira radi li se o opuštenom sastanku ili protokolu za koji smo osigurali i besplatan parking uz rezervaciju.

Večera je hibrid objedovanja i opuštene klupske atmosfere po uzoru na svjetski poznate gastroteinment restorane“, rekli su nam vlasnik restorana Ivan Kršić i voditelj Danijel Stipanić. Maredo preko tjedna nudi opciju bussiness luncha kada u jelima možete uživati za 100 kuna. U luksuznom i nenametljivom ambijentu održat ćete najuspješnije sastanke.

Osim bussiness ručkova, ekipa iz Maredo Grilla ima razrađeni program za sve dane u tjednu. „Ponedjeljak je naš dan za odmor, a utorkom su u planu vinske večeri i gostovanja poznatih chefova gdje će se odvijati sraz našeg Maria Mihelja s vinima gostujućeg vinara i chefa s našom vinskom kartom“, kažu Ivan i Danijel. Ostatak tjedna gosti mogu očekivani urbane zabave uz stranu glazbu i odlične DJ-eve. „Nedjelja je dan za obitelj, bez obzira radi li se o ručku ili večeri“, kažu vlasnik i voditelj.

OTMJENI KONCEPT U UREĐENJU UNUTRAŠNJOSTI RESTORANA

Prvo što ćete primijetiti pri ulasku u restoran je potpuno novo uređenje prostora. Maredo Grill više nije restoran kao i svaki drugi, jer njegov modernizirani interijer plijeni poglede. Starinski izgled „konobe“ preobražen je u nenametljiv i profinjen prostor u kojem se fokus stavlja na ljude i hranu. „Interijer Mareda je jedna fina igra svjetla i sjene, utoniranih tonova i ustvari vrlo jednostavnih formi koje svojom repetitivnošću daju jedan ritam, jednu saturaciju prostoru da on postane zanimljiv i zavodljiv“, objašnjava nam arhitektica Rujana Bergam Marković koja stoji iza ovog bezvremenskog dizajna.

„Smatramo da je interijer jednog ozbiljnog restorana gotovo kao izložbeni prostor, odnosno da postoji zbog eksponata, tj hrane na tanjuru. Interijer pruža ugodu, oblači nas, ali nam ne otima pažnju s društva u kojem jesmo niti hrane koju jedemo“, kaže Bergam Marković.

Prostor Maredo Grilla je jedna izdužena forma koja kreće s nižim prostorom, da bi se kasnije otvorio u jedan veliki svijetli volumen. „Tako kreće i iskustvo doživljaja prostora, nižu se elementi interijera koji nas vode, odnosno vuku da krenemo dalje i dublje“, opisuje arhitektica. Unutrašnjost je obogaćena visokim stropovima  i kosim prozorima zbog kojih će vam pogled stalno bježati prema gore, a na samom kraju prostorije smještena je kuhinja, jedina prostorija koja nije preuređivana.

„Koristili smo jednostavne forme kojima smo dodavali “twist” pa smo tako u suradnji sa Bokartom staklene pregrade “zamutili” na jedan izuzetno zanimljiv način opet igrajući se sa svjetlom i sjenom“, objašnjava Bergam Marković. Na katu se nalazi posebna prostorija za petnaestak ljudi koja daje privatnost gostima što je odlično ako želite pripremiti neku malu zabavu ili sastanak. S obzirom na to da se prostorija nalazi na galeriji, s nje se pruža fantastičan pogled na čitav restoran. U privatnoj prostoriji korišten je kamen koji naizgled izgleda hrapavo, no dodirom se shvati da nije. „Gotovo da nema osobe koja ga ne dodirne pri prvom susretu istražujući tu strukturu“, kaže Bergam Marković.

Što se tiče ostalih materijala koji prevladavaju u interijeru, arhitektica nam kaže da su se pomno birali te da im je jako važna bila funkcionalnost, durabilnost, lakoća održavanja i korištenja. „Podna keramika je u formi krupnog terazza, korištena je cigla kao obloga zida, stolovi su drveni, ali opet sa twistom na pojedinim stolnim plohama, a namještaj je odrađen u umjetnoj koži crne i konjak boje“, objašnjava Bergam Marković. Interijerom prevladava kombinacija smeđih i sivih boja različitih nijansi pa tako možemo primijetiti tamno smeđe, gotovo crne elemente, kao i tople bakrene nijanse. Bijela boja koja te dodana u sivu i smeđu boju, kreirala je mekane bež nijanse. Kada se nijansira samo jedna boja, koja je u ovom slučaju većinom smeđa, stvara se nenametljivost prostora, kako nam objašnjava Bergam Marković.

MODERNA KUHINJA S VRHUNSKIM JELIMA RESTORANA

Tradicionalno ispečeni roštilj i mesne plate Maredo Grill mijenja za modernu pripremu odležanog mesa na nekoliko vrsta grilla, a iza ideje stoji Mario Mihelj – glavni chef restorana.  Svoje ideje o novom, modernijem, Maredu koji ide ukorak sa svjetskim trendovima, ukomponirao je u mesni menu na kojemu se ističu „Black Angus Ribeye“ i „Black Angus Tomahawk“.
„Razmišljao sam kako sve elemente našeg kuhanja provesti kroz grill dim pečenja i mariniranja, a da to zapravo ne bude klasik grill koji još uvijek najprihvatljiviji u sferama grill restorana“ kaže nam Mario Mihelj. Maredo Grill je poznat po posebnoj tehnici obrade mesa, a kuhinja je oplemenjena četirima vrstama grila.

U procesu „suhog zrenja“ ovi su odresci odležali čak 45 dana u komori kako bi se njihov okus oplemenio drugačijim okusnim notama, a zatim su ispečeni u kopa peći kojom se čuva prepoznatljivi mesni okus.

„Ono što bih volio istaknuti su janjeći kotleti koje radimo s dimljenim humus patliđanom , a janjetina je toliko slatka namirnica i puna okusa da svaki gost koji proba ostane oduševljen, pa čak i oni koji ne vole janjetinu“, kaže chef.

Ako u mnoštvu hrane ne biste odabrali meso, restoran nudi izvrsne vegetarijanske opcije tako da ima ponešto za svakoga. Pečeni patildžan s humusom i tzaziki jogurtom je fantastično jelo i ima jako lijepe dim arome, a kremasti humus koji ga prati u stopu i pjenasti svježi jogurt daju osvježenje nepcu, tako da možete cijeli postupak ponoviti bez da vam količina dim okusa ostane u ustima, kako nam je objasnio chef. Za sve ljubitelje odrezaka koji ne podrazumijevaju meso, Maredo kuhinja priprema savršen bbq odrezak od celera koji se priprema tehnikom LOW&SLOW u „Green Egg“ roštilju. „Jako je zanimljivo što jedan celer može dati ako ga dobro upotrijebite“, kaže Mihelj.

Što se deserata tiče, Maredo u ponudi ima pet vrsta slastica među kojma su se pronašli i katalonski cheesecake i ekleri od jabuke, a Mario nam kaže da najviše voli prezentirati hrskavu toplu štrudlu od vanilije, lješnjaka i maline.

Maredo Grill se također može pohvaliti s izvrsnom vinskom kartom. Ona je koncipirana tako da ima vina za svačiji ukus, a velika veličina vina s karte može se popiti na čaše. „Ona je kao živo biće koje se mijenja, teško je odabrati stotinjak etiketa i odlučiti koje u tom trenutku ne idu u ponudu. Previše je dobrih vina i svima treba dati priliku na stolu“, kažu Ivan i Danijel.

SAZNAJ VIŠE: