Šareni set Bottege Venete osvojio je Milano

Revija Bottege Venete za proljeće/ljeto 2023. zasjala je na šarenom podiju od smole okruženog s 400 individualno dizajniranih šarenih stolica, a za sve je zaslužan dizajner, umjetnik i arhitekt Gaetano Pesce
29.09.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Trenutno je u centru modnih događanja Paris Fashion Week koji je počeo snažno proljetnom kolekcijom Saint Laurenta. No, mi ne prestajemo razmišljati o šarenom setu revije Bottega Veneta za proljeće/ljeto 2023 za dugoočekivanu drugu kolekciju Matthieua Blazyja koja je održana  u Milanu. Set za reviju je kreirao dizajner, umjetnik i arhitekt Gaetano Pesce.

Privremeni izložbeni set sastojao se od ogromnog poda od lijevane smole u živopisnoj paleti boja po kojoj je 82-godišnji Pesce poznat. Prostor je popunilo 400 individualno dizajniranih stolica pod nazivom „Come Stai?“ tako da nijedna stolica nije bila ista. Stolice nisu samo Pescov novi dizajn, već predstavljaju i njegove prve originalne stolice nakon mnogo godina. Njihov je oblik suzdržaniji i jednostavniji od oblika po kojima je Pesce inače poznat, a karakteriziralo ih je jednostavno četvrtasto postolje i suženi naslon. Svaka je stolica bila izrađena od pamučnog platna, u skladu s modnom upotrebom tradicionalnih toaletnih tkanina, koje je zatim umočeno u obojanu smolu i prošarano ručnim crtežima i tekstom.

One stolice koje su imale po sebi Pesceove crteže, prikazuju legendarnog smajlića ovog umjetnika, dok su druge stolice imale oznaku „Bottega Veneta“ na poleđini. Svih 400 stolica s revije bit će dostupno za kupnju na ovogodišnjem sajmu dizajna u Miamiju.

Revija Bottega Veneta za proljeće/ljeto 2023 održala se u golemom betonskom prostoru, a stolice su ispunile milansku zgradu i pratile skultpuralne oblike poda na kojem se pista preljevala u tonovima ružičaste, plave, narančaste i lila. Ovakav set je hrabar izraz osebujnog pristupa dizajnu ovog talijanskog dizajnera.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: