Želimo biti Saint Laurent žena sljedećeg proljeća

Anthony Vaccarello je u novoj proljetnoj kolekciji za Saint Laurent suprotstavio snažnu siluetu s fluidnom i jako nam se sviđa finalni rezultat. Pogledajte kolekciju koja je prikazana sinoć u Parizu
28.09.2022.
IMAGE SOURCE: imaxtree

Moćno je riječ koja se najčešće veže uz rad Anthonyja Vaccarella za Saint Laurent. Dizajner se u ovoj kući jako lijepo smjestio i nadogradio svoju estetiku na onu YSL-a ali i Hedija Slimanea čija je vladavina itekako estetski obilježila Saint Laurent kakvog znamo danas. Proljetna kolekcija je predstavljena jučer u Parizu na monumentalnoj scenografiji koja je posebno izgrađena za reviju. Iako je Vaccarello kao inspiraciju naveo američku plesačicu Marthu Graham (za koju je navodno saznao preko Madonne), kolekcija je odisala pravim vintage YSL duhom.

Kaputi predimenzioniranih ramena su izgledali kao da su ovaj tren izašli iz 80-ih godina. Power look je dodatno naglašen sa zalizanom kosom i tamnim naočalama koje su modeli nosili na pisti. Dugi kožnjaci, baloneri i kaputi od vune su se smjenjivali s delikatnim haljinama od žerseja koje su naglašavale tijela modela. Paleta boja je bila smirena gotovo zimska. Priču su vodili zemljani tonovi s povremenim akcentima u zelenoj i nježno ružičastoj.

SAZNAJ VIŠE: