SEARCH

Restoran Brutus u Palma de Mallorci snažno naginje brutalizmu

Oko nam je zahvatio novi talijanski restoran Brutus koji osim ukusnih jela nudi i posebnu industrijsku atmosferu u kojoj ćete uživati
21.06.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @restaurante_brutus
RECOMMENDED

Palma de Mallorca postala je dom jedinstvenog restorana Brutusa koji se nalazi ispod dramatičnog betonskog stropa i obuhvaća sva obilježja brutalizma. Sandra Tarruella Interioristas dizajnirala je ovaj otočni restoran, koristeći njegove postojeće arhitektonske karakteristike kao polazište – posebice betonske stupove i podove.

Svi ti elementi se spajaju kako bi restoranu dali industrijski ugođaj koji je ublažen dodatkom ipea i stolovima i stolicama od tikovine. Zakrivljene sofe i okrugle stolne svjetiljke su u kontrastu s betonskim konstrukcijama, a narančasto obojene konstrukcijske grede daju život prostoru i podižu paletu boja.

Postavljanjem kuhinje u središte restorana, prostoru je dodan teatarski element koji omogućuje posjetiteljima da gledaju kako se njihovo jelo priprema. Također imaju priliku gledati Brutusovo dvorište puno zelenila, koje je odvojeno sklopivim staklenim zidom. Najljepša atmosfera je navodno noću, kada se osvijetle biljke koje ožive cijeli prostor i stvaraju čarobni ambijent.

SAZNAJ VIŠE: