Ovo su lokacije u koje smo se zaljubili gledajući seriju “White Lotus”

Nije da nam je trebao neki poseban razlog da posjetimo Italiju, ali serija White Lotus je tu želju odvela na jedan drugi nivo. Ovo su lokacije iz druge sezone o kojima maštamo
16.11.2022.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Serija “White Lotus” nas nastavlja opijati luksuzom i ironijom i u drugoj sezoni. Prva sezona serije vodila nas je sve do Havaja i Four Seasons hotela, dok u drugoj idemo na put do Italije i zadržavamo se na obali Sicilije.

Ovo su lokacije u koje smo se zaljubili gledajući seriju "White Lotus" (фото 1)

Likovi “White Lotus” priče su užasni ljudi, ali lokacije na kojima demonstriraju svoje podle, pokvarene i zlokobne zavrzlame su opijajuće prelijepe. Zvijezda nove sezone je San Domenico Palace, Four Seasons hotel u Taormini. Ovaj resort je sinonim za luksuz i prestiž, i prije samog ulaska u lobi hotela šetnja kroz zelenilo koje ga okružuje dovoljna je kao uvod u prelijepu bajku. Zavodljivi interijer produbljuje tu luksuznu priču, a happy end čeka nas na krovnom infinity bazenu koji je ukrao značajnu količinu vremena na ekranu..

Ovo su lokacije u koje smo se zaljubili gledajući seriju "White Lotus" (фото 2)

Ekskurzije izvan zidina imanja odvest će vas do Cefalùa, naselja na sjevernoj obali otoka, vile Tasko u Palermu, pa do priobalne oblasti Noto gdje Harper Spiller (Aubrey Plaza) i Daphne Sullivan (Meghann Fahy) odlaze na jednodnevni izlet gdje razgovaraju na gradskom trgu. Ostale lokacije snimanja uključuju restoran La Cambusa na plaži Giardini Naxos i Castello degli Schiavi, koji se ranije pojavio u filmu “Kum”, kao sicilijansko skrovište Corleonea.

Ovo su lokacije u koje smo se zaljubili gledajući seriju "White Lotus" (фото 3)

Iako su ova mjesta izvan cjenovnog ranga većine, dobra stvar je da možete otputovati na ove prelijepe destinacije iz udobnosti svog kauča. Dovoljno je samo da kliknete play.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: