Jeste li ikada bili na kampiranju? Predlažemo vam da probate

05.07.2019.
RECOMMENDED

Osim što nam je prošla godina objasnila da možemo baš dosta vremena provesti kod kuće, okrenula nas je i bliže prirodi. Cottagecore način života prihvatili su oni najambiciozniji, a mi ostali smo se odlučili da u svoju ljetnu rutinu uvedemo road trip putovanja, posjete vinarijama izvan grada i povremene izlete do jezera i rijeka. Malo po malo i nekako je svima postala simpatična ideja kampiranja i to u svom najbazičnijem obliku. Šator, emajlirano posuđe i ležanje u vreći. Baš ništa fensi, ali zapravo vrlo privlačno, jer je upravo u tome luksuz modernog doba. Da imamo dovoljno vremena da se vratimo bazičnim vrijednostima i da se isključimo s punjača i brojača koraka. Dovoljno je da samo postojimo. Naravno, vrlo brzo su i veliki brendovi prepoznali privlačnost ove ideje i potrudili su se da nam ponude proizvode i rješenja kao stvorena za sve nomade koji žele istraživati prirodu kampirajući. Predstavljamo vam dva različita, ali jednako kul, koncepta.

Lanac hotela Hoxton je već prošle godine eksperimentirao sa sličnom idejom, naime oni su organizirali Camp Hox koji je bio svojevrstan pop-up glamping smještaj u unutrašnjosti Engleske. Ovog puta su se odlučili da koncept postane globalan, a u cijelu priču uključili su kombije! Oni su uvidjeli da postoje ljudi koje privlači vizija da se otisnu na put s kamp prikolicom, ali da se jednostavno ne žele baviti svom logistikom koja ide uz to. Čelnici Hoxtona su odlučili da svim zainteresiranima ponude mogućnost iznajmljivanja kombija koji su opremljeni poput garsonijere i već gotove ture, gdje je potrebno samo pratiti rutu i zaustavljati se u unprijed bukiranim kampovima. Posebno dizajnirane Hoxton ture sada postoje u Velikoj Britaniji, Europi i Americi. Svako putovanje ima svoju kulminaciju u vidu odsjedanja u jednom od Hoxton hotela kako bi se gosti odmorili od vožnje i istraživanja prirode, te se tako nježnije vratili u svakodnevicu.

Kamioneti su opremljeni sa svim onim što očekujete da ćete pronaći u finoj hotelskoj sobi (kao što su Bluetooth zvučnici, dobra kozmetika, kava, pamučna posteljina i ručnici), VW T6 i Mercedes Sprinteri su opremljeni i s prijenosnim grilom, ali i biciklima za off-road avanture. Tu su i stolice na rasklapanje, kao i frižider napunjen pivom i vinom, grickalicama, uz naravno sokove i vodu namijenjene izabranom vozaču. Za putovanje od četiri dana i više nego dovoljno. Ovaj koncept je na snazi do kraja kolovoza 2021. godine, od obale Kalifornije do Francuske i Nizozemske.

Kada se Zara odvaži napraviti čitavu kolekciju znajte da je u pitanju ogroman trend, budući da je brend Zara Home lansirao posebnu outdoor kolekciju pod imenom “Into The Nature” koja sadrži sve što je potrebno modernim kamperima, stvari su jasne. Tu je zaista sve što bi vam moglo zatrebati u prirodi, kao što su aluminijske šalice s poklopcima, posuđe od nehrđajućeg čelika, pa čak i pljoska od aluminija. Tu je i stolica na rasklapanje, dekica za piknik i LED lanterna koja izgleda kao retro uljana lampa. Stvari zapravo izgledaju toliko dobro da ćete većinu poželjeti staviti i u dnevnu sobu – skroz legitimno! Najnoviji dodatak kolekciji je kamp kolekcija namijenjena najmlađima, mali izviđači bit će oduševljeni.

EMAJLIRANO POSUĐE

RASHLADNA TORBA

ALUMINIJSKA ČUTURICA

STOLICA NA RASKLAPANJE

POSUDA S POKLOPCEM

Jeste li ikada bili na kampiranju? Predlažemo vam da probate (фото 11)

LANTERNA

SAZNAJ VIŠE: