SEARCH

Ovaj umjetnik obukao je gradove u mekane ružičaste zastore

Umjetnik Andrés Reisinger kreirao je seriju digitalnh radova „Take Over“ koja prikazuje ružičaste zastore svih oblika i tekstura kako prekrivaju povijesne građevine velikih gradova
16.02.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @reisingerandres
RECOMMENDED

Danas možemo pronaći čitav niz profiliranih umjetnika čiji digitalni rad pretvara nemoguće u moguće. Sjećate se videa Zara trgovine u kojoj se vrti tisuću šarenih sfernih objekata potpuno neovisnih o gravitaciji? Nije bila riječ o pravoj Zari, ali izgledalo je stvarno. I tu leži ljepota hiperrealističnih 3D radova: s ovim alatom možemo zamisliti i uroniti u svijet kakav god želimo. Ova vještina je isklesana do savršenstva pa se čak ponekad pitamo je li nešto stvarno ili samo digitalno kreirano. I baš to smo se zapitali kada smo vidjeli rad umjetnika Andrésa  Reisingera koji je najveće svjetske gradove obukao u mekane, otmjene ružičaste zastore.

Andrés  Reisinger je digitalni umjetnik i dizajner koji je nedavno predstavio seriju digitalnih instalacija pod nazivom „Take Over“. One prikazuju niz umjetničkih djela koja zamišljaju velike, lepršave, mekane i čupave zastore u ružičastim nijansama kako elegantno prekrivaju povijesne građevine velikih gradova. Dodavanjem hiperrealističnih elemenata dizajna na već postojećim zgradama, doista potiče da se propitujemo što je stvarno, a što nije. Ovakva umjetnička djela kidaju granice između digitalnog i stvarnog.

Reisinger je svoje radove objavio na društvenim mrežama i njima doslovno zapalio Internet. „Take Over“ serija odvija se u svjetskim prijestolnicama poput Londona, Rima, Pariza, Tokyja i New Yorka iz kojih izviruju ružičaste zavjese ugodne oku koje ističu arhitektonsku ljepotu građevina. Reisinger je namjerno odabrao svoje stranice na društvenim mrežama kao platformu za izlaganje svoje nove serije kako bi proširio pogled na ovakvu vrstu umjetnosti. Digitalnim postavljanjem zastora na zgrade veliki gradova, ovaj umjetnik približava svoj umjetnički rad javnosti i čini ih dostupnima publici diljem svijeta.

Gradovi obučeni u ružičaste zastore

Osim što su prekrasni ružičasti zastori po gradskim četvrtima napravljeni do takvih detalja da nam se čine stvarnima, oni također reprezentiraju osobnost svakoga grada. Pa je tako Pariz obučen u profinjene i minimalističke siluete, dok New York prekrivaju ekstravagantni, čupavi i mekani zastori. Tokyo je dobio eksploziju zabavnih i neobičnih materijala i oblika, a London krase slojeviti zastori različitih tekstura. Pastelno ružičasti i valoviti oblici, napuhani zastori i zastori od tila pronašli su se u nadrealističnom okruženju i mame nas da uplivamo u tu scenografiju.

SAZNAJ VIŠE: