Zavirite u svijet nadrealnih kreacija 3D umjetnika iz New Yorka

Ove digitalne kreacije pretvaraju neupadljive stvarne prostore u čudesne nadrealne krajolike
03.06.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
RECOMMENDED

Kada se nadrealno ispreplete sa stvarnošću, onda nastane prava umjetnost. A baš takvu umjetnost kreira Shane Fu, 3D umjetnik i motion dizajner iz New Yorka koji je porijeklom iz Kine. Nakon što se mučio s odabirom karijere posljednje dvije godine fakulteta, naišao je na rad poznatog umjetnika Beeplea i postao fasciniran mogućnostima 3D-a. Danas svojim animacijama i iluzijama pomiče granice hiperrealističnoga stila koji prkosi zakonima fizike, igra se prostorom, vremenom i teksturom kako bi očarao ljubitelje digitalne umjetnosti.

Shane Fu je uzimajući inspiraciju iz svijeta oko sebe, počeo spajati računalnu grafiku u realistične kontekste u pokušaju formiranja javnih umjetničkih izložaka. I njegova digitalna umjetnička djela zaista su vrijedna divljenja! Svaki koncept izgleda kao da neobične, privlačne i prema svim zakonima fizike nemoguće instalacije slobodno lebde u realnom svijetu, na poznatim ulicama, na taj način brišući granicu između fikcije i stvarnosti. Shane je kreirao jedno takvo umjetničko djelo koje je modni brend Zara naručila za svoj TikTok kanal. U tom projektu, Shane je ispunio jednu od Zara trgovina u New Yorku morem sfernih objekata, koji se vrte u prostoru, odbijajući se od zidova, prozora i jedni od drugih. Ovo umjetničko djelo postalo je viralno nakon što je osvojilo gledatelje na društvenim mrežama prikupivši preko 17 milijuna pregleda. U jednom drugom projektu, Shane eksperimentira s izlogom Louis Vuitton trgovine na Petoj aveniji, ispunjavajući vanjske zidove plutajućim oblicima koji se kreću gore-dolje po pročelju zgrade kao da su zaglavljeni iza stakla. Zatim se na jednoj drugoj lokaciji napuhani pingvini odbijaju jedni o druge, a u običnome parku magično se pojavljuje BMW iz vrteće strukture tekućeg srebra. Sve njegove kreacije stvaraju iznenađujuće realističan učinak.

Shane u kreiranju ovih nadrealnih djela, koristi se kombinacijom 3D programa i softvera, ali ono što se ističe u njegovom radu je Shaneova sposobnost zamišljanja svakodnevice koja je „narušena“ nevjerojatnim iluzijama. Od izloga preko ulica do javnih parkova, njegov rad pretvara ove neupadljive prostore u krajolike snova gdje više ne vrijede pravila i ograničenja stvarnosti. Realno postaje nadrealno i mi samo možemo zamišljati kakve se sve granice mogu pomicati s digitalnom umjetnosti.

SAZNAJ VIŠE: