Ovaj neinvazivni tretman rješava sve probleme kože

Čine li išta tretmani s LED maskama kod kuće? Kliničke studije pokazuju da čine mnogo toga, a mi smo pronašli jednu LED masku koja može ciljati na sve probleme kože koji ne zahtijevaju liječnički nadzor.
23.01.2023.
IMAGE SOURCE: Qure, Pinterest, ruobingliphotography, anneofcarversville

Možda ste se kod dermatologa ili u nekoj od estetskih poliklinika susreli s tretmanom koji uključuje crveno LED svjetlo. Ako i niste, sigurno ste kao i mi naišli na scary slike prekrivenih lica koje podsjećaju na Jason Voorheesa iz filma ‘Friday the 13th’, dok iza maske prodire crveno svjetlo. Prestrašili ste se s razlogom, jer su LED maske za lice strašno dobre. 

LED maske koje možemo koristiti kod kuće, nisu jednako snažne kao one s kojima nas tretira dermatolog. To je iz sigurnosnih razloga. Ipak LED maske za kućnu uporabu su izuzetno korisne, zanimljive i zabavne. U većini slučajeva koristi se tretman s crvenim, plavim i zelenim LED svjetlom. Svako to svjetlo ima drugačiju valnu duljinu, stoga prodire do različitog sloja kože, zbog čega ima različit učinak. Bez obzira muče li vas bore, prištići ili hiperpigmentacije, LED maska odnodno terapija svjetlom, može biti rješenje za svaki od navedenih problema.

Crveno LED svjetlo

Kad pričamo o terapiji svjetlom većina ljudi će pomisliti na terapiju crvenim LED svjetlom. Kako se većina kozmetičkog svijeta vrti oko kolagena, tako se i ova terapija tu miješa. Crveno svjetlo prodire u dublje slojeve kože gdje može stimulirati fibroblaste (tip stanica koji doprinose stvaranju vezivnog tkiva,npr. kolagena).

Kako dolazi do stimulacije fibroblasta, terapija crvenim LED svjetlom na neinvazivan način potiče sintezu kolagena. Kao posljedicu te terapije, možemo primijetiti smanjenje vidljivosti bora, zaglađeniju i elastičniju kožu. Da zaključimo, terapija crvenim svjetlom = više kolagena.

Plavo LED svjetlo

Plavo led svjetlo ne dobiva slavu kakvu zaslužuje. Čak smo u posljednje vrijeme počeli slušati kako plavo svjetlo od ekrana narušava ten, no to nije točno (preporučujem da o tome poslušate Dr Michelle Wong poznatiju kao Lab Muffin Beauty Science). Plavo LED svjetlo je kraćeg dometa, i zadržava se u gornjem sloju kože. Upravo u tom predjelu čini jednu genijalnu stvar koja nam svima treba. Plavo LED svjetlo ubija bakterije koje uzrokuju akne i prištiće. Najbolji učinak ćete vidjeti ako, čim primijetite kako bi vam negdje mogao izbiti prištić, tretirate taj dio lica s plavim LED svjetlom.

Ako to učinite na vrijeme, vidjet ćete da će problem nestati preko noći. Dovoljno je 3 minute dnevno kako bi suzbili upalu. Ako tretirate već razvijen prištić, terapija plavim svjetlom neće pomoći da on nestane preko noći, ali će ubrzati oporavak, što znači da ćete se prije riješiti problema.

Žuto LED svjetlo

Terapija žutim odnosno jantarnim svjetlom je nešto što nam svima treba u životu. Zbog svoje valne duljine, žuto svjetlo može pomoći da ujednačimo ten i revitaliziramo sveukupan izgled kože. Kako djeluje umirujuće, žuto ili jantarno svjetlo pomaže umanjiti vidljivost mrljica od sunca. Osim za mrljice, terapija žutim svjetlom sveukupno djeluje jako umirujuće na kožu pa može pomoći i kod crvenila. Da sumiramo sve, ako su problem upale razne vrste, idealna je terapija žutim odnosno jantarnim svjetlom.

Što je s LED maskama za kućnu uporabu?

Često su kućne maske specijalizirane samo za jednu do dvije vrste svjetlosnih terapija. Ako ćemo biti iskreni, trebaju nam sve vrste LED terapije. Želimo istovremeno potaknuti kolagen, suzbiti prištiće i ujednačiti ten. Idealno rješenje pronašli smo kod QURE maske za svjetlosnu terapiju. 

Ona je trenutno jedina maska na tržištu koja pruža potpunu personalizaciju svjetlosne terapije po zonama lica. Putem mobilne aplikacije možemo prilagoditi svaki segment terapije. Tako istovremeno možemo tretirati čelo crvenom terapijom, obraze jantarnom terapijom, a bradu i nos plavnom svjetlosnom terapijom. Maska se koristi zajedno s mobilnom aplikacijom preko koje možemo birati segmente lica i prilagoditi tretman.

Čak i ako vam se ne komplicira s personalizacijom, Qure LED maska sadržava kompletne “Anti-Breakout” i “Anti-Aging” sesije. Bila da odaberete zadane ili personalizirane tretmane, svjetlosnu terapiju dovoljno je koristiti 3 minute dnevno, a rezultate možete očekivati već u prva dva tjedna. Maska je često rasprodana, a kupiti ju možete preko Qure webshopa ili Cult Beauty shopa.

SAZNAJ VIŠE: