Ova zavodljiva safari loža savršeno oslikava krajolik Tanzanije

Obnovljeni „Grumeti Serengeti River Lodge“ spoj je tradicionalnih tanzanijskih elemenata i luksuznog modernog stila te čini savršeno mjesto za uživanje u safariju Nacionalnog parka Serengeti
12.07.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram @andbeyondgrumeti

S mediteranske obale selimo se u Nacionalni park Serengeti u Tanzaniji. To je mjesto „gdje se divlje životinje dolaze igrati, a ljudi odmoriti“ i to zahvaljujući luksuznoj safari loži koja gostima nudi jedinstvenu afričku avanturu. Njezino ime je „Grumeti Serengeti River Lodge“ koju je potpuno obnovio luksuzni safari brend andBeyond te time kreirao svježi izgled lože inspiriran njegovim prirodnim okruženjem.

Ovaj retreat Tanzanije originalno je otvoren 90-ih godina prošloga stoljeća, a potpuno je poplavljen kada se rijeka Grumeti izlila iz korita 202. godine. Brend andBeyond tada je iskoristio priliku da u potpunosti renovira mjesto i ponovno ga pokrene u obliku održive lože sa suvremenijim interijerima studija Fox Browne Creative i arhitektonskog dizajnera Jacka Alexandera. Loža „Grumeti Serengeti River Lodge“ je dizajnirana kako bi maksimalno iskoristila svoje spektakularno okruženje Nacionalnog parka Serengeti i gostima pružala nezaboravno iskustvo safarija. Novi izgled redefinirao je tradicionalni koncept na način koji je suvremen i luksuzan, zadržavajući rustikalnu i taktilnu prirodu izvornog retreata gdje su lokalni utjecaji posvuda prisutni: oblik zgrade podsjeća na kružna imanja nomadskih Maasaija, palete boja odražavaju ogrlice od perlica i kitenge tkanine Tanzanije, a sve strukture su postavljene tako da prate prirodne obrise obližnje rijeke Grumeti.

Novi apartmani za goste u retreatu su dvostruko veći od prošlih, s visokim vratima i stropom. Uz duboke kupke i unutarnje tuševe, novi apartmani imaju vanjske terase s privatnim malim bazenima koji čine savršeno mjesto za opuštanje i uživanje s nevjerojatnim pogledom na Serengeti. Grumeti Serengeti River loža nudi razne aktivnosti za goste uključujući jutarnje i poslijepodne igre, cjelodnevni safari, šetnje s iskusnim vodičima, kulturne posjete obližnjoj zajednici Lukungu, promatranje zvijezda i ptica. Za one pustolovnije, postoji i mogućnost letenja balonom iznad Nacionalnog parka Serengeti. Ako želite osjetiti okus tradicionalnog afričkog života, nema boljeg mjesta za početak od Viktorijinog jezera, najvećeg jezera u Africi. Gourment ponuda u loži osmišljena je tako da odražava najbolje od lokalnog područja. Sezonske namirnice koriste se za stvaranje zdravih, ukusnih i šarenih jela. Sa svojim novim izgledom, andBeyondova loža „Grumeti Serengeti River Lodge“ savršeno je mjesto za uživanje u afričkom safariju.

SAZNAJ VIŠE: