Otkrijte novootvoreni Rosalie hotel u Parizu

Ako vas put navede u Pariz, bookirajte smještaj u ovom impozantnom novom hotelu koji predstavlja spoj urbanosti, održivosti i suvremene estetike
22.08.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Koliko posjeta Parizu je dovoljno posjeta Parizu? Ako pitate nas, nikada dovoljno. Sa svakog putovanja se vratimo gladni barem još jednog kroasana, sporednih ulica koje kriju najšarmantnije kafiće, fali nam još koji sat u Orsayu i outfita za koji nam se pogledi lijepe kao vrelina asfalta za naše cipele i ne da nam da odemo. Jesen je na pragu, možda je ponovo vrijeme za Pariz? Neka vam se novootvoreni Rosalie hotel nađe na radaru prilikom sljedećeg posjeta.

Otkrijte novootvoreni Rosalie hotel u Parizu (фото 1)
Otkrijte novootvoreni Rosalie hotel u Parizu (фото 2)

U diskretnoj ulici i kratkoj šetnji od užurbanog Place d’Italie, iza velike gvozdene kapije nalazi se šarmanatna Rosalie oaza. Poznata dizajnerica i arhitektica, Marion Mailaender, bila je zadužena za vizualni identitet hotela, a sam naziv naglašava pastelnu estetiku. Marion je uzela najbolje od postindustrijske estetike i 13. arondismana i uselila urbanost između zidova hotela.

Otkrijte novootvoreni Rosalie hotel u Parizu (фото 4)

Svjesno i namjerno suprotstavila je mramor i stari kamen s industrijskim materijalima i šik dizajnom, a antikviteti i suvremeni komadi smjenjuju se na svakom uglu. Maison Thevenon napravio je pop art tkaninu koju je dizajnirao Gae Aulenti, s uzorkom djeteline za pokrivanje fotelja i kauča u predvorju.

Otkrijte novootvoreni Rosalie hotel u Parizu (фото 5)
Otkrijte novootvoreni Rosalie hotel u Parizu (фото 6)
Otkrijte novootvoreni Rosalie hotel u Parizu (фото 7)

Priroda je nesumnjivo odigrala važnu ulogu prilikom dizajniranja, a svi materijali su birani zbog njihove estetske i ekološke vrijednosti. Pultovi su napravljeni od reciklirane plastike, imitirajući moderan, održiv teraco. Tepih u sobama je napravljen od recikliranih ribarskih mreža, a zidovi lifta od plute. Granica između interijera i eksterijera je prožeta cvijećem, a Marion je zamijenila tradicionalne materijale za eksterijer interijerom. Rezultat govori da je napravila sjajan posao.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: