Hodajući vlak smrti je hit na društvenim mrežama

„Space Walk“ predstavlja umjetničku instalaciju u korejskom gradu Pohangu koja svojim vijugavim stazama i stepenicama poput tračnica neodoljivo podsjeća na vlak smrti u zabavnom parku
19.09.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram @koreanairworld / @traveller.bucketlist
vlak smrti
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Dok kiša neumoljivo pada, mi istražujemo sva lijepa i neobična mjesta na kojima bi se htjeli sada nalaziti scrollajući po Instagramu. Tako smo naletjeli na veličanstvenu instalaciju u Južnoj Koreji koja neodoljivo podsjeća na vlak smrti, no njezina funkcija je potpuno drugačija. Naime, ova instalacija predstavlja niz vijugavih stepenica  s kojih pogled puca prema prekrasnom korejskom gradu Pohangu.

vlak smrti

„Space Walk“ nova je atrakcija u Južnoj Koreji. Ova nadrealna umjetnička instalacija je smještena na vrhu brda Hwanho parka u gradu Pohangu. „Space Walk“ instalacija dugačka je 333 metara, zajedno sa svim vijugavim stazama i petljama. Njezina najviša točka je sami vrh petlje od 360 stupnjeva i ona ponosno stoji na 25 metara iznad zemlje. Vijugave staze i stepenice koje podsjećaju na tračnice stvaraju veličanstvenu sliku vlaka smrti iz nekog ludog zabavnog parka.

Budući da se nalazi na uzvišenju te zahvaljujući kosim tračnicama na instalaciji, svaki će posjetitelj imati priliku doživjeti ptičju perspektivu na gradski krajolik Pohanga, kao i na zaljev Youngil i plažu Youngildae dok se penje po stepenicama. Posjetitelji će moći birati između dvije dostupne staze koje se nalaze na dva kraja. Jedna staza je lakša, dok je druga strmija i savršena za pustolove. Dok danju možete uživati u nevjerojatnim pogledima šetajući Space Walkom, građevina se noću pretvara u još veći spektakl. Po cijeloj duljini instalacije postavljena su LED svijetla koja su ugrađena u rukohvate i stepenice, zbog čega instalacije svijetli kad padne mrak. Za najbolji pogled, idealno je krenuti u šetnju u zalazak sunca koji će vam se utisnuti u pamćenje zauvijek!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: