Otkrijte koje se povijesne priče kriju iza ovih luksuznih hotela

Obožavamo pronalaziti hotele koji se nalaze unutar povijesnih zgrada i vila te istražiti bogate priče starih građevina koje su pretvorene u luksuzne smještaje
26.03.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @stillwaterseven, @amangalla, @onealdwychhotel, @andronissuites, @sofitellegendsantaclaractg

Jako volimo otkrivati nove hotele koji nas očaraju svojim luksuzom i gostoprimstvom. Već smo dijelili s vama nama najdraže hotele koje morate posjetiti ove godine. No, posebno mjesto u srcu zauzimaju nam luskuzni hoteli koji su se smjestili u veličanstvene vile i povijesne zgrade koje pričaju svoju priču. Postoji nešto toliko privlačno u starim građevinama koje nose desetljeća i stoljeća povijesti. Takva su mjesta pretvorena u šarmantne hotele i zato zaranjamo u povijesne priče zbog kojih ćemo još više cijeniti ove hotele.

Andronis Luxury Suites, Santorini

Santorinijeva prepoznatljiva kaldera u obliku polumjeseca nastala je prije više od 3000 godina nakon što je masivna vulkanska erupcija opustošila svijet. Stoljećima kasnije, visoko na crvenim liticama od lave, nalazi se Andronis Luxury Suites. Njegovi tradicionalni apartmani s bijelim kupolama kojih ima ukupno 33, nekoć su bile prostorije i malene sobe koje je lokalno stanovništvo koristilo za destilaciju vina, pletenje košara i skladištenje ugljena. Apartman unutar resorta „Superior“ datira još iz 1894. godine koja je urezana na bijeloj fasadi kao uspomena na njegovu povijest. „Deluxe“ apartman zove se još i Dionysos (Dioniz, grčki bog vina) jer se nekoć tamo skladištilo otprilike 3000 boca vina. Privatni infinity bazen, hidromasažna kada i bazen u špilji dio su ovog luksuznog resorta u kojima možete uživati uz povijesni štih apartmana.

Sofitel Legend Santa Clara Cartagena, Kolumbija

Ovaj tropski raj izgradile su časne sestre klarise 1621. godine i od tada je ova zgrada imala mnogo života. Od samostana do bolnice, zatvora do medicinske škole, lokacija je doživjela mnoge promjene, a podsjetnici na njezinu prošlost mogu se pronaći u Sofitel Legend Santa Clara Cartagena resortu sa 125 soba. Bazen na imanju nekada je bio voćnjač časnih sestara gdje su uzgajale grožđe i stabla banane.

S obje strane bazena od gotovo 3000 četvornih metara, nekoć su se nalazile sobe koje su pripadale novakinjama i slugama časnih sestara, a sada su te sobe postale elegantna utočišta za goste. Hotelske kripte nadahnule su književnika Gabriela Garciu Marqueza da napiše knjigu „Ljubav i drugi demoni“.

One Aldwych, London

Ovo povijesno mjesto smješteno u slavnom londonskom Covent Gardenu ima poprilično dugačak opis svoje povijesti. One Aldwych se pronašao na mjestu nekadašnjih igraonica koje je 1732. uništio požar i predstavljao je prvi čeličnu konstrukciju u gradu. Izgradili su ga Mewes & Davis, isti arhitekti koji stoje iza kultnog Ritza u Parizu. Zgrada je prvo bila dom novinama The Morning Post u ranim 1990-ima, a tiskare su bile smještene u podrumu gdje se sada nalazi hotelski bazen. Ovo je bilo mjesto koje izvještavalo najvažnije događaje vezane uz Prvi svjetski rat.

Tijekom burnog razdoblja Winston Churchill služio je kao specijalni ratni dopisnik za novine gdje se sada nalazi hotelski bar u predvorju. Od Velikog rata, hotel je bio mjesto brojnih tvrtki ,uključujući časopisa poput The Tatlera, operativnih skupina poput Ministarstva obrane, osiguravajućih društva i restorana. Zatim je 1998. godine, ovo mjesto postalo hotel i kompletno je renovirano prije tri godine što ga čini jednim od najboljih smještaja u gradu.

Amangalla, Šri Lanka

Unutar zidina tvrđave Galle iz 17. stoljeća, sad UNESCO-ve svjetske baštine, smjestio se ovaj veličanstveni ostatak nizozemske kolonizacije Šri Lanke. Izgrađena 1684., Amangalla je nekoć bila sjedište nizozemskih vojnih časnika koji su okupirali ovaj sveti grad. Kad je Britanija izvršila invaziju kasnih 1700-ih, tvrđava je korištena za smještaj vojnika iz 83. pukovnije prije nego što je 1865. pretvorena u hotel New Orient. Tvrđava je od tada primala razne putnike, najčešće mornare koji su ondje započeli veliku tučnjavu u baru 1868. godine. Od 2005. godine, hotel mijenja ime u „Amangalla“ te je preuređen zadržavajući originalne pločice i drvene podove. Također kruže priče o tome da je soba 25 u hotelu ukleta.

Stillwater Seven, Tasmania

Ranije poznat kao Ritchijev mlin, Stillwater Seven izgrađen je na ušću Cataract Georgea kao vrhunska žitnica i mlin za brašno. Struktura je godinama bila razarena, uključujući poplavu i požar, ali se nastavila obnavljati dodacima poput silosa i vodenog kotača. Stillwaterov vinski podrum obložen je kamenom i dan danas leži na svom mjestu te se smatra najstarijim preostalim dijelom imanja izgrađenim 1834. godine. 1970-ih prostor je napušten i pretvoren u galeriju i kafić, a sada on čini luksuzni smještaj sa sedam apartmana.

Stillwater Seveni dalje sadrži originalne detalje kao što su drvene ograde i čelične konstrukcije, a popodne se također poslužuje  štruca od kiselog tijesta kao omaž mlinskom podrijetlu.

SAZNAJ VIŠE: