Oduševljeni smo izložbom razigranih električnih automobila

Galerija Maniera u Buxellesu postala je virtualni salon automobila s novom izložbom belgijskog umjetnika Haralda Thysa u kojoj je predstavio razigrane i prijateljske modele automobila Piip
22.09.2022.
IMAGE SOURCE: Wallpaper Magazine

Belgijski umjetnik Harald Thys ušao je u suradnju s galerijom u Bruxellesu i s dizajnerskom tvrtkom Maniera kako bi kreirao izložbu koja proširuje svoj fokus na jedinstvene projekte industrijskog dizajna. Thys je inače najpoznatiji po radu s Josom de Gruyterom, stvarajući skulpture i crteže iz snova koji prizivaju narodnu umjetnost i dječju maštu.

Izložba je predstavila Piip, električni automobil čiji je dizajn nastao iz Thysonove dugogodišnje opsjednutosti automobilima i kulturom automobila. Sam dizajn prikazuje zaobljene, proto-aerodinamične oblike ranih „narodnih automobila“ za masovno tržište, u kombinaciji sa slikama dječjeg idealističkog prikaza: poklopac motora, putnički prostor i prtljažnik. Kotači i prednja svijetla su maleni s kružnim motivom koji se proteže do retrovizora i ručki na vratima. Karoserija je zaobljena i prijateljskog izgleda, bez agresivnih kuteva.

Dizajnerska tvrtka Maniera oduvijek je okupljala arhitekte, umjetnike i dizajnere kako bi stvorili „funkcionalne objekte“ u kontekstu galerije. U želji da ovaj projekt zaista oživi, Thys je surađivao s belgijskim dizajnerom automobila Lowiejem Vermeerschom, bivšim zaposlenikom Pininfarine, a sada voditeljem agencije za dizajn Granstudio. Vermeerscha opisuje  Piip kao „skromno sladak dizajn, daleko od svih zlonamjernih dizajna automobila iz prošlog desetljeća.“

Cijela izložba može se pogledati u Maniera galeriji u Bruxellesu koja je virtualni salon automobila zajedno sa zamišljenim brendiranjem i 3D printanim modelima automobila.  

A ako ste ljubitelji automobila prirodne veličine kao i mi, zavirite u našu auto rubriku gdjedaje počast najikoničnijim old timerima poput Porsche Carrere i Lamborghini Miure.

SAZNAJ VIŠE: