Novo gastro odredište u Splitu koje morate posjetiti

Split je obogaćen za još jedno gastro odredište, a riječ je o boutique restoranu Bòme koji će zasigurno biti hit mjesto ovoga ljeta
23.06.2022.
IMAGE SOURCE: restoran Bòme

Došli smo u one mjesece kada se svi iz kontinentalne Hrvatske sele na našu obalu, a jedna od omiljenijih lokacija je svakako Split. To je grad koji odiše jednakom mladenačkom vrevom kao i Zagreb, ali s dodatkom mora, plaža i soli u zraku. Osim što je Split bogat znamenitostima, dobrim izlascima i pješčanim plažama, on se može pohvaliti i s izvrsnom gastro ponudom. Split vrvi restoranima i bistroima, ali dobre spize nikad dosta. Pa je tako ovaj morski grad obogaćen za još jedno odlično gastro mjesto, a riječ je o šarmantnom boutique restoranu Bòme koji se smjestio izvan strogog centra grada. Njegov zaigrani arhitektonski stil i izvrstan jelovnik privući će svakog gosta koji se želi maknuti od gradske vreve i uživati u gastro delicijama uz pogled na more. Iza ovog privlačnog restorana stoji poznati splitski chef Mario Omrčen i njegova djevojka Franciska s kojima smo imali priliku razgovarati i koji su nam otkrili sve o svom novom restoranu.

Kako je nastala ideja otvaranja restorana?

Nakon dugog niza godina rada u renomiranim splitskim restoranima, hotelima i inozemstvu Franciska i ja (Mario), odlučili smo se za ovaj potez kako bi našu viziju pretvorili u djelo. Vizija nam je bila pokazati da postoje i drugi dijelovi grada osim centra gdje je velika koncentracija restorana. Stoga smo oplemenili ovaj već predivni kvart sa dizajnerskim restoranom, vrhunskom spizom i novim mjestom za izlazak u Splitu. I tako je Trstenik dobio restoran gdje je fokus na kvaliteti namirnice, estetici i posvećenosti domaćem gostu.

Zašto ime “Bome”?

Ime  Bòme ima više značenja, no glavno je nama svima poznato i upotrebljavamo ga svaki dan. Želja nam je interijerom i cijelim konceptom izazvati reakcije ljudi da izuste riječ “bome”. 

Gdje se točno u Splitu nalazi Vaš restoran?

Restoran se nalazi u Ulici Dinka Šimunovića 14a, 21000 Split. Kvart Trstenik i Ulica Dinka Šimunovića nagrađivani je urbanistički i arhitektonski projekt što se dodatno uklopilo u sam interijer i koncept restorana. 

Tko stoji iza uređenja prostora restorana? Koja je ideja iza dizajna?

Iza uređenja prostora stojimo mi (Franciska i Mario), od trenutka kada smo dobili ključ te zatekli poprilično demolirani prostor imali smo viziju baš ovoga prostora kakav je danas. Iako su nas svi nazivali hrabrima (čitajte ludima) što se tiče odabira lokacije, boja, te svega ostaloga mi smo vjerovali u naš san i na kraju je ispalo sve baš kako smo željeli iako smo se vodili samo slikom koja je bila u našoj glavi. 

Što se sve može pronaći na meniju? Kako je on osmišljen?

Meni je osmišljen na način da je u svakom trenutku promjenjiv, radi namirnica koje su dostupne u određenom periodu godine. Sve namirnice koje koristimo su isključivo od malih OPG-ova s kojima surađujemo, pa tako na našem meniju ne možete naći neke namirnice koje nisu primjerene za taj period godine. Jela na meniju uz sebe imaju naziv i godinu kako bi gosti znali što je novo na meniju, npr. Rižot od kozjeg mlijeka, Lipanj 2022. g.

Uz sami a la card meni imamo i dnevnu ponudu jela ovisno o inspiraciji, pa tako možete pojesti naš Bim Bam Bome u 3 slijeda po cijenama od 120kn – 150kn. 

Koja nas sve događanja očekuju u restoranu ovoga ljeta?

Uz gostovanja malih vinara sa zanimljivim pričama tu je još mnogo ideja. Nalazimo se na platou gdje se djeca igraju, roditelji druže, a bakice vraćaju iz spize. Tako imamo puno potencijala za događanja na platou ispred našeg restorančića, ali samo nešto fensi kao Vaš brunch u Zagrebu. 🙂

SAZNAJ VIŠE: