Sto pedeset metara iznad ulica New Yorka nalazi se novi rooftop koktel bar pod imenom „Nubeluz“. Blještavi lokal koji lebdi iznad nebodera Manhattana je remek djelo Joséa Andrésa, izvrsnog kuhara i ugostitelja. Koktel bar „Nubeluz“ se nalazi na pedesetom katu hotela „Ritz-Carlton“ koji se otvorio u srpnju. Ogromni prozori koktel bara osiguravaju da sa svakog mjesta u prostoru pogled puca prema impresivnoj panorami grada, posebice kada se spušta noć zatrepere gradska svjetla.
Interijer koji preslikava duh New Yorka
Ime „Nubeluz“ dolazi od španjolskih riječi za „oblak“ i „svijetlo“, što ovaj koktel bar doista utjelovljuje. „Nubeluz crpi energiju i inspiraciju iz velikog grada New Yorka, koji vas ovdje potpuno okružuje 500 stopa u zraku“, rekao je Andrés u izjavi. Osim očaravajuće lokacije i pogleda na New York, ovaj se koktel bar može pohvaliti i impresivnim interijerom iza kojeg stoji Martin Brudnizki Design Studio. Brudnizki je ispunio prostor raskošnom mješavinom ogledala, sjajnog oniksa i baršuna. Svaki materijal i predmet odabrani su kako bi dočarali mitsku vrstu njujorškog glamura. Bogate nijanse plave, ružičaste i bordo boje doprinose tom efektu.
Impresivna koktel karta
„Nubeluz“ pojačava glasnoću kada padne noć, a svjetlost svijeća odbija se od zrcalnih ploča stolova smještenih tik do ogromnih prozora bara. Gosti se također mogu uputiti na jednu od dvije vanjske terase kako bi uz piće i hranu uživali u zvjezdanoj noći grada koji ne spava. „Nubeluz“ nudi impresivnu koktel kartu koju je kreirao Miguel Lancha. Kokteli se kreću od onih klasičnih pa do inovativnijih. U prvoj kategoriji postoje opcije kao što su Corpse Reviver No. 2 (oxley gin, Lillet Blanc, triple sec, limeta i absint) Continental Sour (Old Forester Rye, Oloroso, limun, Tempranillo vino). Druga kategorija uključuje ukusne koktele poput Foggy Hilla (Del Maguey Vida Mezcal, Yzaguirre 1884 Gran Reserva Vermouth, Cynar, Aperol i aromatični oblak naranče i timjana). Lancha je također skrenuo pozornost na bezalkoholne koktele, a takva su četiri na meniju.
Zalogaji za „prste polizati“
Uz koktele, gosti mogu birati izvrsna jela kao što je pečeni sir na žaru s majčinom dušicom, senfom od meda i svježim crnim tartufom po izboru, kao i lagana jela poput kamenica i dimljenog lososa. Ovdje možete dobiti i kavijar od tri grama s čipsom od krumpira i crème fraîche. Za desert se nude četiri različita slatka korneta, uključujući okuse poput dulche de leche i s’mores. Možda ne možemo priuštiti nekretninu u Centar Park Toweru, ali zato ćemo se razmaziti ovim panoramskim pogledom pri sljedećoj posjeti New Yorka.