Novi koktel bar nudi panoramski pogled na Manhattan

„Nubeluz“ je novi koktel bar u New Yorku koji se smjestio na vrhu hotela „Ritz-Carlton“ i nudi veličanstven pogled na panoramu Manhattana, a može se pohvaliti i impresivnom koktel kartom te ukusnim zalogajima
03.10.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Sto pedeset metara iznad ulica New Yorka nalazi se novi rooftop koktel bar pod imenom „Nubeluz“. Blještavi lokal koji lebdi iznad nebodera Manhattana je remek djelo Joséa Andrésa, izvrsnog kuhara i ugostitelja. Koktel bar „Nubeluz“ se nalazi na pedesetom katu hotela „Ritz-Carlton“ koji se otvorio u srpnju. Ogromni prozori koktel bara osiguravaju da sa svakog mjesta u prostoru pogled puca prema impresivnoj panorami grada, posebice kada se spušta noć  zatrepere gradska svjetla.

Interijer koji preslikava duh New Yorka

Ime „Nubeluz“  dolazi od španjolskih riječi za „oblak“ i „svijetlo“, što ovaj koktel bar doista utjelovljuje. „Nubeluz crpi energiju i inspiraciju iz velikog grada New Yorka, koji vas ovdje potpuno okružuje 500 stopa u zraku“, rekao je Andrés u izjavi. Osim očaravajuće lokacije i pogleda na New York, ovaj se koktel bar može pohvaliti i impresivnim interijerom iza kojeg stoji Martin Brudnizki Design Studio. Brudnizki je ispunio prostor raskošnom mješavinom ogledala, sjajnog oniksa i baršuna. Svaki materijal i predmet odabrani su kako bi dočarali mitsku vrstu njujorškog glamura. Bogate nijanse plave, ružičaste i bordo boje doprinose tom efektu.

Impresivna koktel karta

„Nubeluz“ pojačava glasnoću kada padne noć, a svjetlost svijeća odbija se od zrcalnih ploča stolova smještenih tik do ogromnih prozora bara. Gosti se također mogu uputiti na jednu od dvije vanjske terase kako bi uz piće i hranu uživali u zvjezdanoj noći grada koji ne spava. „Nubeluz“ nudi impresivnu koktel kartu koju je kreirao Miguel Lancha. Kokteli se kreću od onih klasičnih pa do inovativnijih. U prvoj kategoriji postoje opcije kao što su Corpse Reviver No. 2 (oxley gin, Lillet Blanc, triple sec, limeta i absint)  Continental Sour (Old Forester Rye, Oloroso, limun, Tempranillo vino). Druga kategorija uključuje ukusne koktele poput Foggy Hilla (Del Maguey Vida Mezcal, Yzaguirre 1884 Gran Reserva Vermouth, Cynar, Aperol i aromatični oblak naranče i timjana). Lancha je također skrenuo pozornost na bezalkoholne koktele, a takva su četiri na meniju.

Zalogaji za „prste polizati“

Uz koktele, gosti mogu birati izvrsna jela kao što je pečeni sir na žaru s majčinom dušicom, senfom od meda i svježim crnim tartufom po izboru, kao i lagana jela poput kamenica i dimljenog lososa. Ovdje možete dobiti i kavijar od tri grama s čipsom od krumpira i crème fraîche. Za desert se nude četiri različita slatka korneta, uključujući okuse poput dulche de leche i s’mores. Možda ne možemo priuštiti nekretninu u Centar Park Toweru, ali zato ćemo se razmaziti ovim panoramskim pogledom pri sljedećoj posjeti New Yorka.

SAZNAJ VIŠE: