Louis Vuitton je otvorio svoj ljetni restoran u Saint Tropezu

Louis Vuitton je svoj restoran u Saint Tropezu prepustio izvrsnim chefovima Arnaudu Donckeleu i Maximeu Frédéricu koji su osmislili jelovnik inspiriran francuskom rivijerom
17.07.2023.
IMAGE SOURCE: Louis Vuitton
RECOMMENDED

Nakon Dior kafića na jezeru Como te Prada caffe bara u Firenzi, došao je red na Louis Vuittonu da otvori svoje ljetno gastro mjesto. U znaku proslave ljeta, brend je svoj restoran u Saint Tropezu u hotelu White 1921 prepustio chefu s Michelinovim zvjezdicama Arnaudu Donckeleu i slastičaru Maximeu Frédéricu.

Louis Vuitton restoran

Restoran je dizajniran kao plavo-bijela zemlja čuda, s prepoznatljivim Damier Ebene uzorkom brenda koji ukrašava gotovo svaku površinu. Inspiriran je resort kolekcijom kuće „By The Pool“, tako da se motivi iz kolekcije pojavljuju na apsolutno svemu, od jastuka pa do posuđa. Ljetni ugođaj stvaraju i korišteni materijali u dizajnu prostora kao što su keramika, kamen i drvo.

Izvrsni duo u pripremi najukusnijih delicija

Louis Vuitton restoran preuzela su dva iznimno talentirana kuhara koja su pofigla ljetnu ponudu na veći nivo. Chef Arnaud Donckele najmlađi je kuhar kojemu je Michelinov vodič dodijelio čak tri zvjezdice, dok je bio glavni chef restorana La Vague d’Or u hotelu Cheval Blanc St-Tropez, gdje je i ostao. Donckele je poznat po svom izvrsnom poznavanju francuskih terroira i stvaranju jela koja slave njihove osebujne okuse. Isto se može reći i za Maximea Frédérica, glavnog chefa Louis Vuitton restorana. Ova dva kuhara dijele pristuo gastronomiji koji se fokusira na jednostavnost i autentičnost, koristeći najkvalitetnije sezonske namirnice lokalnih proizvođača.

Ljetni jelovnik u Louis Vuitton restoranu

Kuhari su osmislili jelovnik koji utjelovljuje okuse i opuštenost francuske rivijere. Počevši od 15 sati, gosti mogu uživati u slatkom poslijepodnevnom izboru dekadentnih deserata poput mekanog brioša s okusom cvijeta naranče i hrskavim premazom s LV monogramom ili u trima okusima sladoleda koji je poslužen u skultpuralnoj šalici „Dolce Vita“.

Zatim slijedi večera koja daje inventivan zaokret regionalnim sastojcima. Na meniju je sushi napravljen od Camargue riže i cevichea od orade, talijanska zitone tjestenina punjena tartufima, tartar od račića i janjeći kotleti s marokanskim začinima, kao  i artičoke, patlidžani, lješnjaci biftek od rajčica koje su uzgojili provansalski vrtlari i ubrali jutro prije.

SAZNAJ VIŠE:
Noemi Rumora
| 13.11.2022.