Najbolja chefica svijeta otvara bistro u Ljubljani

Ana Roš, nagrađivana kuharica i glavna chefica cijenjenog restorana „Hiša Franko“ najavila je otvaranje bistroa u Ljubljani
18.01.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @hisafranko

Slovenska kuharica Ana Roš našla se među najpoznatijim imenima svjetske gastronomije. Točnije, ona je deveta najbolja chefica svijeta prema izboru Best Chefs Awards, a sve zahvaljujući daleko proslavljenom restoranu Hiža Franko u Kobaridu. Prestižnu nagradu dobila je i 2017. godine kad je osvojila prvo mjesto. Roš danas uspješno vodi Hišu Franko, restoran u top 50 najboljih na svijetu, a možda vam nije poznato da njena obitelj korijene vuče iz Hrvatske. Hiša Franko zadnje dvije godine čvrsto drži isto toliko michelinskih zvjezdica i iznova dokazuje da su kvaliteta i predanost uspješan recept za rast. Uzbuđeni smo što je Ana Roš najavila da će otvoriti svoj novi bistro u Ljubljani.

Panel “Lokalno ili nikako” Ane Roš, poslušali smo prošle godine na Weekend Food Festivalu gdje je predstavila održivu filozofiju svog restorana i naglasila posvećenost pružanju isključivo autohtone ponude. Toga se drži i dalje u novim projektima, a nedavnom objavom na Instagramu, potvrđeno je kako se uskoro otvara novi Bistro Ana u centru Ljubljane.

U bistrou će služiti većinom povrtni meni inspiriran planinskim i mediteranskim vrtovima, biti će to koncept koji Slovenija do sada nije imala prilike vidjeti. Naglasak se stavlja na cjelodnevno blagovanje, stoga će se ponuda mijenjati ovisno o dobu dana, a gosti će moći i sami slagati i dijeliti hranu za stolom. Prostor bistroa odrazit će stalnu filozofiju Hiše Franko svojim zelenim dekorom, a za sve što dobijete na tanjuru znat ćete odakle dolazi. Veliki poslovni pothvat obuhvaća i nedavno otvorenu craft pekaru Ana u kojoj majstorica kruha, Nataša Đurić, mijesi sourdough kruh, kroasane i peciva, kao i koktel bar te restoran u Savudriji  koji su u najavi.

U Instagram objavi Hiše Franko, za sada pozivaju zainteresirane da se prijave na natječaj za posao jer su u procesu stvaranja izvrsnog tima, a što nas sve čeka nakon otvaranja bistroa doznat ćemo uskoro!

SAZNAJ VIŠE: