Na Lopudu postoji fine dining restoran. Ovo je La Villa

Elafitski arhipelag, otočje zadivljujuće ljepote smješteno sjeverozapadno od Dubrovnika oduvijek fascinira predivnom prirodom, kristalno čistim morem i bajkovitim uvalama. Uz Koločep i Šipan u sredini leži Lopud, otok predivnih pješčanih plaža
04.08.2022.
IMAGE SOURCE: Fabijan Drnas

Nije samo priroda bila naklona prema Lopudu. Posvuda po otoku razasute su tvrđave, crkvice, ljetnikovci i samostani bogati vrijednim umjetničkim djelima, a od nedavno nas upravo na tom čarobnom mjestu očekuje i nova fine dining destinacija.

Restoran La Villa na Lopudu, mjesto je gdje se vrhunska gastronomija i enologija sljubljuju na najljepši mogući način s prirodom koja oduzima dah.

Iza kulinarskog, ali i enološkog koncepta stoje chefovi Marin Marković i Dubravko Stanojević. Potonji je godinama brusio zanat u čuvenom dubrovačkom restoranu 360, ovjenčanom Michelinovom zvjezdicom, a sada je svoje bogato iskustvo i znanje prelio u ispisivanje nove gastro priče na jednom od najljepših kutaka na Mediteranu. Marin Marković, koji se školovao u glasovitoj Le cordon bleu akademiji, godinama je radio kao privatni chef za obitelj Francesce von Habsburg, uz koju je krenuo razvijati ideju o jednoj sasvim posebnoj gastro priči koja se ove godine i realizirala.

La Villa je smještena u sklopu renesansne vile obitelji Mayneri koja svojom elegancijom krasi lopudsku šetnicu, ali i podsjeća na bogato kulturno nasljeđe otoka Lopuda.

Ozbiljno dobra kuhinja i inovativan pristup, uklopljeni su u tradicionalna mediteranska jela, a namirnice koje se koriste u njihovoj pripremi mahom su lokalnog porijekla, uključujući povrće iz vlastitog “đardina”, kao i aromatično i začinsko bilje, maslinovo ulje s otoka Šipana i ribu koja se dnevno nabavlja od lokalnih ribara.  Fokus je stavljen na sezonske namirnice, a jela na meniju se mijenjaju dva do tri puta u sezoni pa tako osim tradicionalnih ribljih delicija poput tuna tartara ili carpaccia od sabljarke, možete uživati u rižotu od cikle, domaća tjestenina s crnim istarskim tartufima, a ni ljubitelji mesnih jela neće ostati razočarani kada isprobaju jedno ne tipično jelo za ovo podneblje – pork belly koji je kuhan 24 sata.

SAZNAJ VIŠE: