Mateja Sučević stoji iza novog Art Edition 2023. projekta

Hrvatski brend Old Pilot's završava godinu u stilu sa svojim poznatim projektom Art Edition. Ove godine su ostvarili suradnju s ilustratoricom Matejom Sučević
15.12.2023.
IMAGE SOURCE: Marija Gašparović
RECOMMENDED

Mateja Sučević se krije iza brenda ilustracija the92edit i sigurno ste negdje naletjeli na njen rad. Kako sama kaže, njen vizualni potpis je ženstven i moderan odgovor na aktualne modne i lifestyle trendove. Ovu godinu završava s velikim projektom za hrvatski brend Old Pilot’s . Radi se o projektu Art Edition u sklopu kojeg Old Pilot’s svake godine ostvari suradnju s jednim umjetnikom koji osmisli dizajn etikete njihovog višestruko nagrađivanog gina. Ove godine je to bila Mateja.

ART EDITION

ART EDITION
ART EDITION

Tvoj brend the92edit je imao jako zauzetu godinu. Što si sve radila?

 Istina, godina je bila radna i izazovna, no kao neliječeni radoholičar, reći ću da uvijek može bolje. Teško je sve i nabrojati no hajdemo ukratko reći da sam dizajnirala dosta patterna za tekstil, crtala naslovnice i dizajne knjiga i časopisa, ilustrirala par kućica za advent… the list goes on. Osim ilustratorskog dijela posla, tu je i onaj modni dio gdje sam bila dio nevjerojatnih kampanja i modnih priča. Zahvalna sam svakom klijentu na povjerenju i uistinu mogu reći da pamtim samo pozitivna iskustva. 

ART EDITION

Moglo bi se reći da ovu godinu završavaš u velikom stilu sa suradnjom na Art Edition projektu s potpisom poznatog domaćeg brenda Old Pilot’s. Kako se razvijala suradnja?

Do suradnje je došlo na inicijativu agencije 247 Society koja surađuje s brendom Old Pilot’s. Suradnja je bila divna, jednostavna i vesela. Imala sam podršku cijelog Old Pilot’s tima koji me pratio tijekom cijelog procesa. Stvarno prekrasno iskustvo, i za mene, kao ilustratora, veliki ostvaren milestone.

ART EDITION

 Dizajn je jako razigran. Kako si došla na ideju?

Znate li pjesmu Adventure of a lifetime od Coldplaya. Slušala sam Spotify i sjetila sam se njihovog spota s majmunima. Krenula sam skicirati majmune pa pilotsku opremu pa sastav gina i tako je nastao prvi koncept. Prvi koji je ujedno ispao i najbolji i najdraži ekipi.

 Jesi li ikada imala neki sličan angažman?

Nešto ovog tipa još nisam radila. Alkohol sam do sad samo točila, pila ili prolijevala, nikad oslikavala. Koliko je teško osmisliti nešto za ovakav tip proizvoda? Neću lagati, bilo je izazovno. Ukupno sam crtala 5,6 koncepta te je igrom slučaja prvi bio najbolji. U igri su bili i orlovi, leopardi, flamingosi, paunovi… Uvijek trebati uzeti u obzir identitet brenda, njihovu širinu imaginacije te u konačnici konkurenciju. Nadam se da će se publici svidjeti ova vesela verzija Old Pilot’s boce. Da će je poželjeti imati na polici i popiti čašu dobrog gin tonica s ekipom. Drago mi je da sam mogla sudjelovati o ovom projektu i veselim se budućoj suradnji.

ART EDITION

 Imaš li neku neostvarenu suradnju koju jako želiš?

Da, imam neku listu. Voljela bi u bližoj budućnosti ostvariti suradnju s Anthropologie brendom i ilustrirati njihov porculan i tekstil.

SAZNAJ VIŠE: