Švicarski proizvođač nakita i satova otvorio je prekrasan hotel u Parizu

Švicarski proizvođač satova i nakita Chopard koji je u vlasništvu obitelji Scheufele, otvorio je dugoočekivani hotel u Parizu inspiriranog radom zlatarske kuće
03.11.2023.
IMAGE SOURCE: Chopard/ Gregory Copitet
RECOMMENDED

Chopard, proizvođač luksuznih satova i nakita i zlatarska kuća obitelji Scheufele, napokon je otvorio dugoočekivani hotel s pet zvijezdica u Parizu, na uglu Rue Saint-Honoré i Place Vendôme. Potpuno preuređena od strane pariške arhitektonske tvrtke Pierre-Yves Rochon, ovoj zgradi iz 18. stoljeća koja se nalazi na popisu spomenika koju je podigao tajnik Luja XIV. Pierreu Perrinu, vraćena je stara slava šesterokatnice.

Hotel ima 15 soba i apartmana raspoređenih na imanju od 2600 četvornih metara te više podsjeća na gradsku kuću nego na hotel. Recepcija nije klasična hotelska: umjesto toga, na ulazu se nalazi kamin iz 18. stoljeća uz kojeg se gosti mogu smjestiti, a nasuprot njemu stoji veličanstvena ogrlica od murano stakla umjetnika Jean-Michela Othoniela. Na prvom katu hotela, gosti će moći uživati u čarima knjižnice.

Hotel inspiriran nasljeđem i radom Choparda

U zimskom vrtu se preko čitavoga zida proteže mozaik prikazujući miša koji drži srce, leptire, daždevnjake i majmune, motive koji će “odmah govoriti nekome tko poznaje povijest kuće, ali netko tko ga manje poznaje jednostavno može diviti njegovoj ljepoti“, kaže Karl-Fritz Scheufele, treća generacija vodeće zlatarske obitelji i sin supredsjednika Karl-Friedricha Scheufelea.

Hotel je osmišljen tako da vodi svakog gosta u dijelić Chopardovog svemira. Sobe su, na primjer, nazvane po dragom kamenju i dragocjenim materijalima, kao i po navigacijskim instrumentima ili čak astronomiji, oba polja koja su dovela do izrade satova. To je pružilo obilje inspiracije da se zadovolji obiteljska želja da zadrži povijesni trag adrese, ostavljajući dojam doma koji živi sa svojim vremenom.

proizvođač nakita i satova hotel u parizu
proizvođač nakita i satova hotel u parizu

Umjesto restorana, dostupan je cjelodnevni meni snackova, kao i složenija ponuda francuske kuhinje. Preferiraju se sezonski proizvodi, ali uvijek će biti sigurnih hitova kao što su club sendviči. Sve se može poslužiti bilo gdje u hotelu. “Radi se zapravo o tome da ste u privatnoj kući i da možete jesti što god želite – čak i finu kuhinju – u bilo koje vrijeme”, rekao je Scheufele.

Za one željne fine dining iskustva, stol kuhara 1 Place Vendôme postavljen u podzemnom vinskom podrumu moći će primiti do osam mjesta, otvoren za rezervacije po principu tko prvi dođe, prvi poslužen, s Algarrinim jelovnicima po narudžbi.

SAZNAJ VIŠE: