Kako je raditi na lifestyle portalu? Donosimo mali uvid u BURO. svijet

Otkrijte kako izgleda moj posao lifestyle novinara i što mi je sve potrebno da bih svoje zadatke obavljala efikasno na BURO. portalu
21.12.2023.
IMAGE SOURCE: Philips/ Pinterest
RECOMMENDED

Ako svakodnevno pratite vijesti na našem portalu, razne editorijale i tulume koje organiziramo, možda ste se pitali: kako to sve izgleda prije završnog proizvoda? Što je uostalom naš zadatak? Za početak moram reći da je moj posao iznimno ispunjujuć, ali ujedno i zahtjevan. Isporučiti sadržaj koji je na BURO. razini svaki puta zna biti izazovno, no sve je puno lakše u dobrom kolektivu i s dobrim pomagalima. Kao lifestyle novinar, želim vam dati mali uvid u svoju svakodnevicu kao, po meni, najljepšem poslu na svijetu.

lifestyle BURO

Informiranje je zadatak koji nikad ne prestaje u medijskoj branši. Moje radno vrijeme je službeno od 9 do 5, no o poslu razmišljam kako otvorim oči ujutro pa sve dok ne zaspem. Nemojte me krivo shvatiti, to je čar novinarstva, a u mom slučaju lifestyle novinarstva. Dok udobno sjedim na kauču u svome domu i scrollam po društvenim mrežama, često naletim na toliko ideja o kojima bih mogla pisati. Društvene mreže su definitivno platforme s kojih crpim inspiraciju, no naravno, one nisu jedini izvor ideja. Inspiriraju me ljudi i njihova postignuća u različitim branšama pa mi je možda najljepši dio posla razgovarati s upravo tim ljudima i dati im medijski prostor.

lifestyle BURO

Nekoć su olovka i blokić bili neizostavni alati u novinarskom poslu. Nije se to toliko promijenilo, ja sam osoba koja voli zapisivati pa ćete na mom radnom stolu uvijek pronaći bar tri bilježnice. Dobra organizacija je poželjna u radu na portalu pa svoje obveze, zadatke i rasporede zapisujem u svakom trenutku. Ipak, u novoj tehnološkoj eri, olovku i blokić zamijenili su laptop i mobitel.

lifestyle BURO

S ova dva gadgeta možete biti na bilo kojoj strani svijeta i objaviti najbolje tekstove te odgovoriti na svaki mail istom brzinom kao da ste u uredu. Ja ipak rado provodim radni dan u BURO. uredu koji je poput njujorškog lofta: moderan, udoban i svatko je dobrodošao na šalicu kave.

lifestyle BURO

BURO. nije samo portal, već i brend. Naš estetski potpis možete prepoznati u editorijalima i raznim offline aktivacijama poput evenata. Trudimo se biti dosljedni brendu, a to se najviše vidi kroz modne editorijale. Do završnog proizvoda potrebno je proći detaljnu organizaciju: angažirati fotografa, stilista, frizera, šminkera, modela te pronaći najbolju lokaciju. Ovaj strateški dio je iznimno važan kako bi se kreativna ideja pretočila u konkretni i uspješni editorijal.

Na sami dan snimanja sve se odvija brzo i užurbano, posebice ako se snima na više lokacija. Neizbježno je da se u nošenju opreme s jednog mjesta na drugo odjeća na modelu ili u rukama zgužva. Ovo možda nikada ne biste pogodili, ali naš najbolji prijatelj za editorijale je Philips steamer. Riječ je o praktičnom uređaju koji se zagrije u samo 30 sekundi te uz paru izravnava nabore na odjeći, bez potrebe za daskom za glačanje.

Ako se odjeća izgužvala na snimanju, jednostavno preko nje pređemo sa steamerom i nabori nestanu. No, steamer nam ne služi samo da bi smo popravili i izravnali odjevne komade. Nakon snimanja, odjeću koju je nosio model moramo vratiti u trgovine iz kojih smo ju posudili pa obavezno koristimo steamer kako bismo ju osvježili i dezinficirali parom. Naime, steamer ubija 99,9% bakterija tako da odjeća u trgovine dolazi kao nova.

Posao lifestyle novinara je užurban i često se dogodi da u jednom danu moraš biti na više lokacija. Trik s Phillips steamerom sam prigrlila i u svom privatnom životu. Ako nakon posla jurim na neki event, imam gadget koji će osvježiti moju odjevnu kombinaciju. Nakon čitavog radnog dana, dovoljno je da popijem kavu, stavim ruž i popravim odjeću steamerom i spremna sam za dalje, uživajući u poslu kojeg radim.

BURO. Promo / Sponzorirani sadržaj

SAZNAJ VIŠE: