Iznenadite goste savršenim nedjeljnim ručkom po receptu Market street food & drinksa!

Uživajte u nedjelji uz pravi ljetni morski recept za ragu od hobotnice
03.07.2022.

Koliko je samo puta došao kraj tjedna, znamo da nam dolaze gosti za vikend, a mi ne znamo što bismo kuhali. Ponekad je inspiracija na nuli, a možda baš želimo impresionirati prijatelje i rodbinu u svojim kulinarskim umijećima. Kako bi vas riješili ovih muka, ekipa iz zagrebačkog restorana Market i Market 2 ekskluzivno je s nama podijelila svoj recept za ukusan i lagan ragu od hobotnice. S ovom morskom poslasticom dobra atmosfera i puni želudci su zagarantirani!

Iza popularnog restorana Market koji se nalazi u Gundulićevoj ulici, koji nam je nesebično udijelio recept za svoje savršeno morsko jelo, stoji Fran Ćurković. Uvidjevši uspješnost restorana te manjak prostora u istom, Fran je sa svojim timom otvorio još jedan restoran pod nazivom „Market 2“. Restoran se nalazi na odličnoj lokaciji živahne Martićeve ulice, na adresi Nikole Tomašića 6. Market 2 vizualno se nadovezuje na Market, ali menu će uvijek biti drugačiji u odnosu na Market iako filozofija ostaje ista, a to je ponuda hrvatske tradicionalne hrane s „twistom“. Ideja ovog sjajnog tima je razviti Market 2 u Bistro koji posjećuju obitelji, prijatelji, poslovni partneri i mnogi drugi te se organiziraju proslave poput rođendana,umirovljenja proslave diploma i slično. Market u Gundulićevoj nije omogućavao ugošćivanje veće grupe ljudi, što je sada u Market 2 moguće. Ekipa restorana jedva čeka toplije vrijeme kada će otvoriti terasu pa će gosti restorana na otvorenom moći jesti njihova prekrasna jela i ispijati čašu finog vina.

Market 2 nudi jela s istim pristupom kao i Market, sezonski mijenjajući menu, odnosno četiri puta godišnje. Veća kuhinja u Market2 restoranu omogućuje pripremu većeg broja jela i rad s delikatnijim namirnicama. Pa je tako restoran obogaćen s osam glavnih jela na a la carte meniju. Osim njihove popularne sarme i steaka od cvjetače s hummusom kao njihovog veganskog jela, dašak novih delicija na meniju su pačja prsa i neizbježni ragu s hobotnicom. Jedno od najprodavanijih jela Marketa je otvoreni raviol s piletinom u šugu s glaziranim mrkvama koji predstavlja modernu interpretaciju pilećeg paprikaša,a restoran je poznat i po svojim ukusnim sezonskim rižotima. Ove ukusne delicije nastaju pod palicom šefice kuhinje u Marketu 2 Doris Kos te glavnog kuhara u Marketu u Gundulićevoj, Gorana Stanisavljevića.

Market 2 se može pohvaliti i odličnim izborom pića, Fran Ćurković nam je izdvojio Infused Gin & Tonic, koktel koji sam radi tako da u već postojeći bazni Gin dodajem određene začine koje se infuziraju 30 dana i uz to dodaje cijeđenu limetu i tonic. Ako vam već rastu zazubice od ovih delicija, svakako posjetite restoran, a u međuvremenu isprobajte recept za njihov ragu od hobotnice s palentom od slanutka koji dijelimo s vama i nastavku teksta.

RAGU OD HOBOTNICE

1 kg hobotnice

1 kg luka

2 režnja češnjaka

Par inćuna

Žlica dvije kapara

2 dl vina

Žlica koncentrata

0,5kg palente

1,5 l temeljca

0,1 l maslinovog ulja

parmezan (opcionalno) 

Maslac

Šokirajte hobotnicu u kipućoj vodi i narežite je na komadiće.

Zatim dinstate luk i na to dodate češnjak, slane inćune, kapare i koncentrat rajčice.Sve podlijete crnim vinom, ubacite hobotnicu te dolijete temeljac. Na kraju dodatno začinite po ukusu.

Skuhajte palentu od slanutkovog brašna i izlijte u pleh da se stisne. Prije serviranja narežite palentu na veličinu željene porcije i zapecite je na tavici.

SAZNAJ VIŠE: