Isprobajte recept za lagani rižot kojeg potpisuje restoran Bòme

Splitski restoran Bòme podijelio je s nama recept za svoje novo jelo: rižot s kozjim mlijekom čiji će vas okus oduševiti
26.06.2022.
IMAGE SOURCE: Restoran Bòme

Nedjelja je idealni dan u tjednu za lagana i ukusna jela. S obzirom na to da nas očekuje prekrasni sunčani dan, bilo bi šteta da ga provedemo kuhajući. Ipak, moguće je napraviti fini ručak bez da su vam potrebni sati i sati kuhanja. Novootvoreni restoran u Splitu Bòme ekskluzivno je s nama podijelio recept za svoje potpuno novo jelo koje imaju u ponudi. Riječ je o laganom rižotu s kozjim mlijekom koji se jednostavno priprema, a toliko je ukusan da bi vas ukućani mogli tražiti da ga pripremite i za ostale dane u tjednu. Kako se ovo prekrasno jelo priprema, otkrio nam je poznati splitski chef Mario Omrčen koji sa svojom djevojkom Franciskom vodi šarmantni novi boutique resoran Bòme.

RIŽOT S KOZJIM MLIJEKOM (RECEPT ZA DVIJE OSOBE)

Sastojci:

– 150 g carnaroli riže
– 20 g lješnjaka
– 1 luk
– 1 dl bijelog vina
– 2 dl kozjeg mlijeka
– 50 g kozjeg sira
– sol

Priprema:

Lješnjak tostiramo na tavi te ga očistimo i izblendamo.

Na maslinovom ulju dinstamo luk, te dodamo rižu i miješamo par minuta dok se riža ne “ostakli”. Nakon par minuta miješanja podlijemo bijelim vinom i kuhamo dok alkohol ne ispari. Kada je alkohol ispario dodamo kozje mlijeko i kuhamo podlijevajući povrtnim temeljcem dok riža ne bude kuhana, te začinimo. Pred sam kraj dodamo lješnjake i maslac te miješamo dok se maslac ne otopi. Serviramo uz naribani kozji sir i crni svježi tartuf.

SAZNAJ VIŠE: