eBay je zabranio prodaju Jeffrey Dahmer kostima za Halloween

Trgovački lanac eBay zabranio je prodaju odjeće i dodataka koji aludiraju na Jeffreyja Dahmera nakon što je naglo porastao interest javnosti za spomenutog serijskog ubojicu zbog Netflixove serije
26.10.2022.
IMAGE SOURCE: Netflix/ Amazon
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ako biste pitali Amerikance koji je njihov najdraži blagdan, većina njih bi vam odgovorila Halloween. Ovaj praznik koji se kod nas popularno naziva Noć Vještica, dopušta da na taj dan izgledamo kako god želimo i maskiramo se u koga god želimo. Od princeza, preko humorističnih kostima pa sve do grotesktnih maski vještica, duhova i jezivih prikaza. Zapravo su „strašni“ kostimi najpopularniji jer je ipak riječ o „horor noći“. Zato nije neobično da se ljudi maskiraju u svoje najdraže likove iz horor filmova i serija, no kada je riječ o stvarnim serijskim ubojicama tu se ipak mora povući crta. S obzirom na to da je nakon izlaska Netflixove serije o Jeffreyju Dahmeru naglo porastao interes javnosti za ovog serijskog ubojicu, eBay je zabranio prodaju kostima koji aludiraju na ozloglašenog Jeffreyja Dahmera.

Glasnogovornik eBaya je rekao da je zabranio prodaju svih rekvizita koji se tiču Jeffreyja Dahmera jer to krši njihovu „politiku o nasilju i nasilnim kriminalcima.“ Ti spomenuti rekviziti između ostalog podrazumijevaju i toliko popularan oblik naočala koje je Dahmer nosio i koje se bizarno prodaju za ogromnu cijenu.

„Dahmer Monster: The Jeffrey Dahmer Story“ postala je u kratko vrijeme druga najpopularnija serija na Netflixu na engleskom jeziku. I baš zato su neki trgovci pokušali iskoristiti tu popularnost prodajući odjeću i razne dodatke Jeffreyja Dahmera. Mnogi su na društvenim mrežama glasno govorili o tome koliko je pogrešno odijevati se kao kriminalac iz stvarnog života, ističući neosjetljivost prema obiteljima žrtava. Mi se ne možemo više složiti s time.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: