Dva kata starog hotela u Madridu pretvorena su u moderan restoran

Novi restoran u Madridu zauzeo je dva kata starog hotela Roma, a njegovo udobno uređenje daje osjećaj vlastitog dnevnog boravka
22.04.2023.
IMAGE SOURCE: External Reference Architecture Studio

Koliko god se divili povijesnim pričama iza desetljećima starih hotela, ponekad je moderno osvježenje i više nego poželjno. Tako su Carmelo Zapulla i njegov External Reference Architecture Studio dodao dašak suvremenosti u stari hotel u srcu Madirda. Predstavili su svoj najnoviji projekt koji evocira popodnevno opuštanje u stanu iz 1960-ih.

Nazvan „The Penthouse by WOW“, apartman je pretvoren u suvremeni restoran u središtu Madrida. Smješten na adresi Gran Via, restoran zauzima pet i šesti kat zastarjelog hotela Roma i pretvara ih u elitno gastronomsko iskustvo. Dizajn je inspiriran vlasnikom hotela koji je ćivi u penthouse više od 50 godina.

Tradicionalni elementi zalogajnice odražavaju se u cijelom prostoru sa zakrivljenim tepihom i drvenim podovima, vintage namještajem i suvremenim rasvjetnim tijelima. Arhitektonske police za knjige nižu se po obodu, dok retro futuristički detalji obavijaju svaku prostoriju.

U restoranu je zadržan izgled i dojam tradicionalnog apartmana, stvarajući iluziju stanovanja. Pa dok objedujete u ovom restoranu, imat ćete osjećaj kao da se nalazite u vlastitom domu. Gornji kat gostima omogućuje uživanje na terasi s ogromnim pogledom na madridsku ulicu Gran Via, dok donji kat nudi nekoliko soba za jedinstvenu zabavu. Gosti su dobrodošli na čašicu osvježavajućeg pića u starinskom baru restorana, dok se hrana može kušati u knjižnici ili starom studiju za snimanje.

SAZNAJ VIŠE: